avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate indrepta o eroare dintr-un act de v-c din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate indrepta o eroare dintr-un act de v-c din 1994 intocmit de catre fostul Notariat de Stat ?

In anul 1994 s-a facut contractul de vanzare-cumparare pentru o casa si terenul aferent. In certificatul de mostenitor al celui ce a vandut era scris clar suprafata de 402 mp. Cand se face contracul de vanzare-cumparare, notarul pe atunci de la Notariatul de Stat, in loc sa scrie suprafata trecuta in Certificatul de mostenitor adica 402 mp, scrie in mod gresit suprafata de 350 mp cat era trecut in Certificatul de rol Fiscal de la primarie. Cum se poate recupera si restul de teren de 52 mp? pe cine trebuie sa dau in judecata? Vanzatorul mi-a vandut imobilul cu intreaga curte dar in realitate eu in acte nu am cei 402 cat era scris in Certificatul lui de mostenitor, am in acte scris doar 350 mp... Sa dau in judecata pe cine? Vanzatorul mi-a dat declaratie notariala ca el a inteles sa imi vanda intreaga curte fara sa isi opreasca pentru sine din teren.Sa dau in judecata pentru indreptare eroare materiala strecurata in actul de vanzare-cumparare, dar pe cine? pe notarul de stat care acum are birou de notariat public? sa dau in judecata notarul care detine arhiva fostului Notariat de stat? si care ar fi temeiul de drept ? multumesc frumos...
Ati intabulat? Care e suprafata reala?
nu am intablare, suprafata reala pe care am masurat-o cu metrul de-a lungul curtii ar fi cea de 350 mp, iar restul pana la 402 s-ar afla la vecini ...
Inseamna ca asa ati cumparat, 402 din acte, 350 din masuratori. Pentru a vedea daca o actiune in revendicare ar avea succes, trebuie contactat un avocat cu toate actele si situatia de fapt, vazut de cand sunt gardurile etc. Deja sunt 21 de ani de cand ati cumparat dv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in folosinta, dar fara acte ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am cumparat anul acesta o casa cu teren in jud. Timis, in ideea de a construi candva, cand s-o putea, o casa noua. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Problema teren drept de folosinta + extra atribuit de prefectura CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de vanzarea unui teren si de atribuirea unei parti a acestuia (aflat in proprietatea statului) catre ... (vezi toată discuția)
Gard de hotar schimbat flora22 flora22 Buna ziua, Am o problema cu un teren care, desi pare simpla, nu s-a putut dovedi ca proprietarii au dreptate. In 1991, unchiul meu a cumparat o casa la tara, ... (vezi toată discuția)