avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducere de carte
Discuție deschisă în Traduceri

Traducere de carte

Buna. Vreau sa realizez traduceri de carte pentru diferite edituri.NU am statut juridic. Pot totusi realiza traduceri si sa fiu platita prin PayPal? E legal? Stiu ca PayPal iti ofera posibilitatea de a emite facturi. As putea sa le folosesc pt declararea venitului?Mentionez ca nu as vrea sa imi fac un PFA pe considerente ca cam greu te descotorosesti de el in cazul in care vrei sa renunti. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sonika , utilizator 20:45, 22 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Puteti colabora cu editurile pe baza legii 8/1996 cu modificari si completari care protejeaza drepturile de autor si drepturile conexe la care se incadreaza si traducerile.
In linkurile de mai jos aveti cateva date pentru informarea prealabila. Daca editurile sunt de acord puteti colabora pe baza de contract de drepturi de autor ca traducator nefiind nevoie de infiintarea PFA, insa exista obligatii declarative atat pentru dvs. cat si pentru edituri.
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Spor!
L.C.

N.B. - Legea drepturilor de autor si fiscalitatea in ceea ce priveste drepturile de autor au suferit modificari pe care le gasiti pe internet.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Laura Ciobeica, moderator
Din ce am citit din Legea drepturilor de autor mare diferenta fata de un PFA nu este. Singurul ajutor pe care il da este pentru activitati temporare.
Mai exista vreo alta posibilitatea sau numai astea 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)
Traducãtor autorizat - cum înfiinþez pfa elenax elenax Buna ziua. Sunt traducator autorizat pe limba engleza, de catre Ministerul de Justitie, si as dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a deschide un PFA, ... (vezi toată discuția)
Traducere pentru judecatorie Aura_M Aura_M Buna seara, am si eu o intrebare: detin autorizatie de traducator lb. engleza , de 4 ani, si recent am primit o citatie de la judecatoria orasului in care ... (vezi toată discuția)