avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Durata divort in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Durata divort in lipsa

buna ziua . ma numesc larisa am 22 de ani si am fost casatorita cu acte 1 an jumate iar acum vrem sa divortam . defapt , cu divortu eram de acord amandoi cand ne-am despartit iar cand sa bagam cererea a plecat in alta tara , asa ca aleg ca bag cerere la tribunal fara prezenta lui . cam cat ar dura procesu de divort ? nu avem copii nu avem bunuri in comun nu avem nimic .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:09, 18 Noiembrie 2015
Cam 2-3 luni dacă nu aveți probleme procedurale.
Cel mai simplu ar fi sa divorțați prin acord la instanta și sa aibă el avocat ca sa nu fie necesar sa vina el în tara sau sa trebuiască sa va dovediți divorțul în fapt și în drept.
Durata procedurii administrative este in jur de 3 luni, iar apoi va trebui sa faceti probe in fata instantei legate de culpa sotului parat in desfacerea casatoriei. Ceea ce presupune macar 2 termene in fata instantei, adica 2 luni de zile.

Va mai trece timp si de la pronuntarea hotararii pana la redactarea ei si comunicarea catre dvs.

De la comunicare va trebui sa treaca un termen de 30 zile pt ca hotararea sa nu fie atacata si astfel sa devina definitiva.Asa ca termenul real este undeva intre 6-9 luni de zile.
Încercați sa vorbiți cu el pentru divorțul prin acord ca sa fie urgent totul.
În funcție de instanta unde va judecați în 2-3 luni se finalizează tot asa.
Și nu trebuie sa vina personal dacă este cooperant.

Dacă nu e cooperant va mai trebuie și martori.

Ca sa devina cooperant ii puteți spune ca dacă rămâneți gravida cu altcineva va plati el pensia de întreținere a copilului cel puțin 18 ani.
Cred ca ar avea motive serioase sa devina cooperant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ceaiaflorin ceaiaflorin daca eu nu sant in tara si nu sant deacort cu divortu poate divorta (vezi toată discuția)
Divorț Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Divort rapid in tara cand ambii soti sunt plecati din tara, dar pot calatori pentru divort sunshine18 sunshine18 Buna ziua, Amandoi suntem de acord sa divortam, nu avem copii, casatoria este mai veche de un an si nu avem bunuri de partajat. Insa nu mai locuim in ... (vezi toată discuția)