avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid in tara cand ambii soti sunt plecati din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid in tara cand ambii soti sunt plecati din tara, dar pot calatori pentru divort

Buna ziua,

Amandoi suntem de acord sa divortam, nu avem copii, casatoria este mai veche de un an si nu avem bunuri de partajat. Insa nu mai locuim in Romania, dar anul viitor intentionam sa mergem acasa pentru cateva saptamani.

Daca depunem cererea de divort la primaria unde ne-am casatorit, putem finaliza divortul in cele 10-12 zile cat stam in Romania? Daca nu, cum se procedeaza? Eventual poate veni unul dintre soti, depune cererea, apoi vine si celalalt peste sa zicem 2 luni, cand se finalizeaza, sau ambii soti trebuie sa fie prezenti la finalizare? Nu inteleg exact, ma puteti sfatui?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teodorzarna@yahoo.com , utilizator 11:39, 26 Noiembrie 2006
Dacă veniţi în ţară,puteţi să introduceţi cererea de divorţ-divorţ prin acordul ambelor părţi-întrucât dvs.îndepliniţi toate codiţiile prev.de art.38 alin.2 din Codul familiei.Cererea va fi semnată de ambii soţi şi va depusă personal de soţi,la Judecătoria în raza căruia aţi avut ultimul domiciliu conjugal.În 12 zile cât veţi sta în ţară,nu veţi reuşi să divorţaţi,deoarece legea prevede,că de la primirea cererii de divorţ,preşedintele instanţei va fixa un termen de2 luni,în
şedinţă publică,unele instanţe acordă şi termene mai scurte.Regula generală,este că în faţa instanţei părţile se vor înfăţişa în persoană,însă există şi câteva exceţii când părţile se pot înfăţişa prin mandatari,fiind şi cazul dvs.dacă aveţi reşedinţa în străinătate.
Vă recomand să luaţi legătura cu unavocat ! Teo !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara prezenta la judecatorie petra.jo petra.jo Pot divorta fara sa ma prezint la judecatorie? Nu avem copii. (vezi toată discuția)
Divort in lipsa unuia dintre soti gro013 gro013 Buna ziua, In articolul \\"Divortul la notar 2014\\" se mentioneaza astfel : \\"De subliniat faptul ca, daca la depunerea cererii de divort, sotii pot fi ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)