avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

am fost disponibilizată de la o societate, am luat o perioadă şomaj, şi acum m-am pensionat pe considerente medicale.
Nu am avut virsta legală de pensionare, pentru a primi pensia întreagă!

Soţul meu a fost cadru militar, ofiter superior. A decedat după revolutie!

imi poate spune cineva care este virsta legală de pensionare, baza legală?

La indeplinirea virstei legale de pensionare, pot renunta la pensia actuală şi să solicit pensie de urmas care am inteles că este jumătate din cit ar fi trebuit să primească sotul meu?

Vă multumesc
Daca indepliniti varsta de pensionare puteti opta pentru cea mai favorabila(pensie de urmas sau pensia d-voastra).Trebuie sa indepliniti si conditia sa fi fost casatorita cu sotul minim15 ani, sau 10, dar in acest caz se reduce pensia proportional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fara venit Aurelian1974 Aurelian1974 ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas marylin marylin Buna ziua As dori sa stiu daca pot primi pensie de urmas dupa sotul decedat(militar),in cazul in care sunt disponibilizata ,si ramin fara loc de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vio58 vio58 nascuta in 16.12.1958 data angajarii 20.11.1978 vechime in munca astazi 33 ani si 8 luni cind pot intra in pensie anticipata partiala si cit ar fi ... (vezi toată discuția)