avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat

Buna! Am nevoie de un sfat. Am un vw Polo in leasing, lovit in urma unui accident de un sofer cu polita RCA Asirom Constanta. Reparatia s-a terminat in urma cu doua zile dar service-ul refuza sa-mi dea autoturismul, motivand ca prima data trebuie sa aduc acceptul de plata al Asirom-ului. Cei de la Asirom mi-au spus ca acceptul vine de la Bucuresti si poate dura doua sau trei saptamani.Firma de leasing nu mi-a acordat nici un sprijin, cu toate ca service-ul este al lor. Sunt firme diferite dar firme surori(Cardinal Leasing/Cardinal Motors). Am incercat sa fac cerere de despagubire la firma mea de CASCO, dar mi-au spus ca este prea tarziu, ca trebuia sa vin de la inceput la ei, si ca trebuie sa actionez impotriva firmei de service care nu are nici un temei legal sa-mi retina masina. Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi recuperez masina?
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 07:54, 24 Iulie 2009
Corect era daca se facea inainte devizul lucrarii, inaintat spre acceptare la Asirom si abia atunci se facea reparatia. Dar deja am luat impreuna cu familia hotararea de renuntare la contractul de leasing. Nu au decat sa o pastreze pentru totdeauna!
Si... e economic convenabil? cat mai ai de platit? care e valoarea pe piata a masinii in momentul asta?
andreitulea a scris:

Din nefericire nu au fost acestia pasii urmati in cazul meu. Am vorbit astazi cu directorul service-ului si ma informat ca la ei asa se procedeaza. Daca Asiromul nu accepta toata suma, diferenta se achita de utilizator, adica de mine.Nu mi se pare normal sa platesc eu paguba produsa de altul, dar pe ei nu ii intereseaza decat sa-si incaseze costul reparatiei, chiar mi-a sugerat sa achit eu suma daca vreau sa-mi dea masina mai devreme.Se pare ca nu am alta solutie decat sa astept raspunsul Asiromului.

Aceasta practica este o metoda de fortare a clientului sa plateasca sume "umflate", pe care reparatorul stie ca nu vor fi decontate de asigurator in totalitate.Daca factura este platita, paguba ramane in sarcina clientului.
Din acest motiv, multi incearca sa pacaleasca pagubitul, solicitand ca acesta sa plateasca, invocand de obicei ca asiguratorul plateste cu intarziere,speculand graba fireasca de a se repara cat mai repede masina.
In acest joc, s-ar putea implica si soc. de leasing, care in situatia in care se doreste inlocuirea masinii si reconsiderarea sumelor platite(avans+rate la zi) va scadea diferenta dintre factura si despagubire, punand-o in sarcina utilizatorului.
Multumesc Nucu pentru confirmare.Asa gandesc si eu. Tocmai mai facut sa ma razagandesc. Daca tot mi-au stricat concediul, am timp sa studiez putina legislatie si sa cer parerea unui avocat, pana primesc un raspuns de la Asirom. Poate le fac si putina pubicitate negativa in presa. Oricum m-au pierdut de client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu societatea de asigurare Lorenza Lorenza Buna ziua! Am o problema cu asiguratorul ASIROM.Pe scurt,am fost lovita in spatele masinii de catre o persoana, din vina ei.Asiguratorul(rca-ul persoanei ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Rca valian valian Buna ziua,azi m-au sunat cei de la reprezentanta Renault BV unde am autoturismul la reparat ,in urma unui accident provocat de altcineva,(reparatie pe RCA) ca ... (vezi toată discuția)