avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice e legala actualizarea unui proiect ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

e legala actualizarea unui proiect ?

Potrivit O.U.G 26/2012 art V. :
autorităţilor şi instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se va interzice efectuarea de cheltuieli pentru achiziţionarea şi/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii, dacă în ultimii 5 ani bugetari au fost întocmite şi înregistrate în contabilitate studii având acelaşi obiect; în această situaţie se procedează la actualizarea studiilor existente, dacă obiectivul de investiţii publice nu va putea fi inclus în programul de investiţii publice în anul bugetar următor.


Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca am un proiect caruia s-a implinit termenul de 5 ani de la decontare , se va putea actualiza sau e nevoie achizitonarea unui alt proiect (dali,proiect tehnic) ?
Cel mai recent răspuns: ategro , utilizator 15:21, 18 Noiembrie 2015
Nu poate fi achizitionat un proiect mai devreme de 5 ani, dar de actualizat se actualizeaza de cate ori este necesar din motive justificate (cel mai des, din motive de schimbare a legislatiei sau a situatiei reale din teren).

Prevederea nu e reciproca.
Nimeni nu va va acuza ca ati actualizat dupa 6 ani un proiect,(evident cu bani mai putini) in loc sa achiziionati unul nou pe bani mai multi.
Pana la urma totul porneste de la cati bani cheltuiti.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
vlad nicolae, moderator
Va multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate studiu de fezabilitate adevar2014 adevar2014 buna problema este urmatoarea in anii 2010-2011 s-a facut un studiu de fezabilitate pentru masura 322 asfaltare drumuri , si din x motive nu s-a realizat ... (vezi toată discuția)
conditii pentru incheierea unui contract de asistenta juridica oanaportar oanaportar Institutie publica. Consilierul juridic angajat are o vechime in specialitate abia de 2 ani si jumatate. Institutia este parte intr-un proces foarte ... (vezi toată discuția)
Vanzare / cedare apartament prima casa mdutan mdutan Salut, Detin un contract pentru un apartament Prima Casa semnat in urma cu 3 ani. Incerc sa \\\\"scap\\\\" de acest apartament deoarece a devenit ... (vezi toată discuția)