avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Buna ziua! Am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat! Acum 30 de ani,tatal meu,acum decedat a cumparat impreuna cu mama o casa pe numele bunicului ,din partea tatalui meu,acum si el decedat.Intre el si proprietar s-a intocmit numai o chitanta de mana care nu mai exista.Imi puteti spune ce sanse am sa fac acte pe acea casa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreia Teleman , Avocat 09:30, 23 Iulie 2009
Puteti intenta o actiune de uzucapiune impotriva fostului proprietar sau mostenitorii lui in care sa invocati jonctiunea posesiilor (adica bunicul + tatal+ d-voastra ati posedat imobilul timp de 30 de ani)
Multumesc pentru raspuns ,dar se poate face asa ceva daca cel care a vandut casa,proprietarul nu avea nici un act pe casa iar mostenitorii de drept,fratii si nepotii, nu si-au castigat dreptul de mostenitori in instanta.Parintii mei au platit la primarie impozitul dar acolo aceasta casa nu exista trecuta. Nu stiu cat am fost de explicita........ Va multumesc ,anticipat!
Uzucapiunea va fi facuta pt. teren. Important este ca fostii proprietari sa aiba un act de proprietate asupra terenului. Cu privire la casa , legea nu prevede necesitatea existentei unui act autentic de proprietate. A
stfel, proprietatea asupra casei o puteti proba cu orice mijloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune urgent??? cristinaghita cristinaghita Tatal meu a cumparat in anul 1960 fara chitanta, 350 mp de teren in intravilan. Pana in anul 1965 el a ridicat o casa fara autorizatie de constructie (ca asa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)