avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncheiere testament de catre o persoana de 88 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncheiere testament de catre o persoana de 88 de ani

Buna ziua,

Daca o persoana de 88 de ani doreste sa incheie un testament la notar in favoarea cuiva, trebuiesc documente de la IML ?
Daca da, va rog sa-mi spuneti care este algoritmul pentru obtinerea acestor documente. Daca pana a ajunge la IML trebuie obtinute alte acte.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:49, 19 Noiembrie 2015
Nu este necesar in mod obligatoriu certificat/aviz IML,notarul va aprecia asupra starii de sanatate/discernamant a testatorului .
Are dreptate domnul avocat, nu este necesar, eu ridic putin mai sus stacheta si va spun ca nu aveti nici o sansa la IML, e prea complicat sistemul. Cautati un notar, ii explicati situatia, aveti de alergat pentru ca nu o sa aveti succes cel putin din prima, iar pentru certificat IML puteti sa intrebati direct la ei si o sa va convingeti, chiar si cu acel certificat sansele sunt egale ca un notar sa accepte, din cauza ca el tot va aprecia asupra starii de discernamant. Multa rabdare si succes!
Am incheiat si eu un testament, cu multi ani in urma si, notarul, mi-a cerut sa aduc un certificat de la medicul de familie. Este ceva mai mult decat nimic! Testamentul este oricum atacabil in instanta, este genul de procese din care cel mai castigati ies avocatii; atat de castigati ca, in final, dupa sentinta, deseori nu prea mai e mare lucru ramas de impartit. :)
Notarul incearca sa faca testamentul cat mai "beton" posibil dar el tot atacabil ramane. Celebrul proces al marii ducese Anastasia Romanova a durat 45 de ani si s-a incheiat cu respingerea pretentiilor acesteia care, recent, s-a demonstrat ca era o impostoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a ... carmenmsc carmenmsc am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a primit cu act de donatie un pamant care era in proprietatea mamei mele.problema este ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Iml certificat va rog un răspuns. s a solicitat un certificat iml psihiatric ... viky56 viky56 Va rog un răspuns. S a solicitat un certificat iml psihiatric PTR Batran 87 ani in vederea încheierii unui contract de întreținere. Certificatul a ... (vezi toată discuția)
Problema testament notarial rossigeo rossigeo Am fost refuzat de mai multi notari in legatura cu un testament notarial, fiecare invocand diferite probleme legate de persoana care doreste sa faca ... (vezi toată discuția)