Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
-In data de 02.11 am dat decizie de incetare CIM cu preaviz de 20 de zile (de la 03.11 pana la 02.12) concediere unui salariat. Salariatul a fost informat de continutul deciziei si de perioada preavizului, a primit o decizie dar nu a vrut sa semneze de luare la cunostinta. A spus ca o sa semneze urmatoarele zile, dupa ce citeste mai bine decizia.Cele 2 colege care i-au adus la cunostinta decizia au facut proces verbal in care au specificat ca nu a vrut sa semneze dar ca i s-a adus la cunostinta continutul si a retinut o decizie.
-In data de 04.11 i-am trimis decizia si prin posta cu confirmare de primire, pentru ca salariatul tot nu a vrut sa semneze.
-In data de 09.11 salariatul a semnat pe confirmarea de primire pentru ridicarea scrisorii.
Intrebarea mea este pot sa iau in considerare decizia cu preavizul 03.11-02.12?Sau trebuie sa o refac si sa iau in calcul ca data de luare la cunostinta fie data de 04.11 (data trimiterii prin posta) fie 09.11 (data semnarii de ridicare a scrisorii)?
Mii de multumiri!
In opinia mea, se va lua in calcul perioada 03.11 - 02.12, intrucat prin retinerea acelei decizii de catre salariat , acesta a luat la cunostinta de continutul acesteia.
Deci procesul verbal incheiat de colege este suficient ca dovada ca a retinut decizia? Salariatul ar putea spune ca nu a primit-o... Dumnealui a zis ca nu contesta ca a primit-o, dar se poate razgandi...
Mi se pare ca ar trebui sa fie suficient, avand in vedere ca, in cazul in care angajatul isi da demisia si angajatorul nu o primeste, salariatul are dreptul de a face dovada demisiei prin orice mijloace de proba (Art. 81 (6)) Ar insemna ca si angajatorul ar avea dreptul de a face dovada aducerii la cunostinta a preavizului prin orice mijloace de proba, cum ar fi procesul verbal, nu?
Desfiintare post
ELENA2009
Buna ziua,
Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.:
- unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)