avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol

buna ziua,

Mama mea detinea impreuna cu o matusa un teren agricol, practic pe actul de proprietate sunt mentionate amandoua.
Matusa este decedata de foarte multi ani, iar mama s-a hotarat sa isi vanda partea ei de proprietate (mentionez ca nimeni din partea matusei nu este interesat de dezbatere mostenire si /sau folosinta a terenului).
La notar i s-a spus ca poate vinde parte ce i se cuvine, la primarie i s-a comunicat ca datorita legii 17 din agricultura nu poate vinde terenul decat dupa dezbaterea mostenirii.

Am incercat sa caut pe net detalii despre aceasta lege, dar m-am pierdut in alte legi si termeni specifici.

Intrebarea mea, de ce nu poate vinde bucatica ei, atat timp cat este proprietar.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire succesiune nelud nelud Ma aflu in situatia in care bunicul a decedat in anul 1985 iar bunica in 2003.Au avut impreuna doi copii (mama mea) si fratele ei care a murit in anul ... (vezi toată discuția)
Restituire teren intravilan vioricadiaconescu vioricadiaconescu Mama mea a decedat.Mostenea de la mătusa sa, care nu avea copii, prin înscrierea ei ca mostenitor in registrul agricol, un teren extravilan si 2 vetre de ... (vezi toată discuția)