avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare valoare întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare valoare întreținere

am un apartament în constanța dar locuiesc în alt oraș. de ceva vreme întreținerile afisate pentru apartamentul meu sunt nejustificat de mari, de exemplu pentru luna august 2015 valoarea întreținerii a depășit 300 lei în condițiile în care blocul este decuplat de la societatea de furnizare a agentului termic. pentru 10 mc apă e cm mult. am încercat o discuție telefonică cu presedintele asociației dar mia explicat clar că nu îmi poate explica. vreau să înaintez o cere scrisă asociatiei în care să cer detalierea costurilor din acest an . cum să procedez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 19 Noiembrie 2015
Lista de plata la intretinere se poate contesta la presedintele de asiciatie in scris in maxim 10 zile de la afisarea listei de plata,ei fiind obligat sa raspunda in 7 zille.
Daca raspunsul presedintelui nu va lamureste puteti contesta in instanta lista de plata

Daca locuiti in alt oras,cum a fost inregistrat consumul individual de 10 mc apa ?
Aveti apometre individuale sau se calculeaza la pausal?
In temeiul disp HG nr 1588/2007
ART. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe lânga drepturile si îndatoririle prevazute în statutul
asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:

c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la
orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile
asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,
în termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este
obligat sa raspunda la contestatie în termen de 7 zile;

Pentru a a vea un control al consumului de apa e bine sa va puneti urgent apometre.
a stat altcineva. pot apela la OPC?
OPC-ul nu se ocupa de cotele de intretinere.
Dv. spuneti ca a stat altcineva in apartament. Deci a fost locuit. Depinde si de cate persoane a fost locuit si ce consumuri au avut.

Scrieti-i presedintelui si rugati-l, fie sa va detalieze in scris din ce se compune acea cota la intretinere, fie sa va puna in legatura cu administratorul care sa va lamureasca la telefon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc apa calda mai mult decat consum conform contoarelor andreiSRR andreiSRR Am instalat in toamna apometre in apartament si raportez consumul de apa incepand din octombrie. Tocmai s-a afisat intretinerea pe decembrie si constat ... (vezi toată discuția)
Consum trecut gresit la apa rece alina_25 alina_25 Pe luna ianuarie 2021 cat si pe luna februarie 2021 pe listele de plata a intretinerii am fost trecuta cu 9 mc la apa rece in luna ianuarie si 7 mc pe luna ... (vezi toată discuția)
Apometru ContSters397026 ContSters397026 Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ? Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)