avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act legislativ
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act legislativ

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care este actul normativ ce reglementeaza atributiile si obligatiile unei asociatii de locatari chiriasi. Mentionez ca este vorba despre locuinte sociale.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:15, 22 Noiembrie 2015
Daca locuinta ce o aveti este in cadrul unei asociatii de locatari, puteti sa va documentati citind legea 230/2007 si HG 1588/2007. Vedeti contractele ce le aveti incheiate pentru locuinta unde sunt prevazute drepturile, obligatiile, clauze....
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspuns.
Locuinta este proprietate a consiliului local, administrator fiind serviciul de fond locativ, iar pentru relatia cu furnizorii de utilitati sunt incheiate contracte de aceasta asociatie de locatari chiriasi si furnizori.
Va rog sa imi spuneti daca presedintele asociatiei de locatari si membrii comitetului executiv pot fi tatal si cei 2 fii. Deoarece atat in legea 230/2007, cat si in HG 1588/2007 nu este specificat. Multumesc
Presedintele si membrii comitetului pot fi rude. Cenzorul nu poate fi ruda cu presedintele sau membrii comitetului.
Buna ziua. La noi in bloc , in urma cu mai multi ani,prin manipuare o mare familie a pus stapanire pe bloc. Acum merg la intimidare. Presedintele este ruda cu toti cei ce lucreaza inclusiv gospodar. cenzorul e nepoata. si tot asa. unchi si prieteni de pahar. Prosteala pe fata. 6 oameni ii platim cu 100 milioane vechi. (10.000 roni). Ce sa facem , caci suntem un bloc cu majoritate batranini neputinciosi si multi chiriasi. Unde sa ne adresam ca au legaturi in primarie. La control,( baga acte de cheltuieli abuzive ) nu i-a gasit cu nimic. A fost platita persoana de la primaria sector 3 corupta. Ajutat-ne cum sa procedam cu gasca securista. Mii de multumiri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
hermione71, utilizator
Asa cum am spus si in alta discutie, solutia este sa fiti si dumneavoastra un vecin prieten cu ceilalti vecini, ruda cu unii, sa-i ajutati pe altii, sa va alaturati celor din conducerea asociatiei...

Alte discuții în legătură

Cenzor al asociatiei de proprietari ralubriela ralubriela Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a deveni cenzor intr-o asociatie de proprietari? (vezi toată discuția)
Comunicarea cu locatarii Dana Marin Dana Marin Buna ziua, As dori sa aflu in calitate de presedinta de asociatie: - comunic cu toti locatarii sau doar cu membrii asociatiei, adica sunt obligata sa le ... (vezi toată discuția)
Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)