avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare montaj ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare montaj ?

am urmatoarea speta :
Intre firma X si Y este incheiat contract de confectionare si montaj tamplarie lemn .
Firma Y incheie contracte cu diferiti clienti Z din tara iar pe baza acestor contracte da comanda catre firma producatoare X care confectioneaza produsele respective (usi,ferestre ,obloane etc) dar le si monteaza in numele lui Y .
Intrebarea este cum se procedez in cazul montajului ?
Pt produsul finit e clar fac factuta de vanzare catre Y si aceasta revinde catre Z dar cu montajul cum se procedeaza?
Eu am facut in felul urmator
1.Factura montaj cu deviz lucrare anexat in spate catre firma Y
Firma Y refactureaza montajul catre Z cu aceiasi valoare si anexeaza copie dupa devizul facut de firma X
Pt ca firma Y are activitate de vanzare en -groos si neavand montatori a apelat pt montaj la firma X .
Va rog sa imi spuneti daca e corect sau sa imi dati o solutie .

Alte discuții în legătură

Transport marfa adrianabresug adrianabresug am urmatoarea speta : o societate comerciala care isi vinde produsul finit(usi,ferestre ) catre o societate X ce la randul ei revinde catre diferiti clienti ... (vezi toată discuția)
Transport marfa adrianabresug adrianabresug firma x produce produs finit pe care il vinde firmei Y care la randul ei il revinde la z .transportul marfii se face cu masina firmei x in numele firmei y pt ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie schimbare geamuri? ethel ethel Bună seara, Dacă cineva îşi schimbă geamurile clasice cu geamuri termopan, în cazul în care mărimea termopanului corespunde mărimii geamurilor ... (vezi toată discuția)