avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare judecatoreasca

buna ziua,

termenul de 30 zile in care se poate face apel unei hotarari judecatoresti se calculeaza de la data redactarii hotararii sau de la data primirii (data stampilei pusa pe plic)?

si ce acte imi trebuie ptr a legaliza o hotarare judecatoreasca?

[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
de la primire.
actele le gasiti si pe site-ul instantei respective: cerere, taxa judiciara 5 lei, hotararea respectiva.
Termenul de 30 zile se calculeaza de la primire(data postei de la domicilul destinatarului),va trebuie hotararea pe care ati primit-o prin posta, cerere de legalizare(model pe siteul instantei),taxa 5 lei ptr.fiecare copie legalizata cu mentiunea ca este definitva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie divort Diana2356 Diana2356 Am primit plicul cu hartiile oficiale cum ca casatoria a fost desfacuta, asta este decizia de divort? Nu ar trebui sa fie un certificat de divort? (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)