avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reintregire polita de asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reintregire polita de asigurare

Buna ziua.
Lucrez pe taxi (de putin timp) si la o manevra de mers inapoi am lovit usor o pompa de benzina.
Am fost la politie cu cei de la pompa si am declarat accidentul pentru ca ei sa isi poata repara pompa pe baza politei de asigurare.
La masina a fost atinsa usor bara spate si a fost spart stopul spate-dreapta.
Patronul mi-a cerut sa platesc stopul plus 100 ron "cost de reintregire a politei de asigurare".
Un prieten sustine ca in cazul politelor de asigurare facute pe societati comerciale nu poate fi vorba de o asemenea taxa si m-a sfatuit sa discut cu patronul si sa accept doar una din variante, adica sa platesc ori stopul ori "reintregirea".
Va rog sa imi spuneti care este cadrul legal aplicabil aici si eventual sa imi oferiti un sfat ce sa fac.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 18:01, 19 Noiembrie 2015
Depinde la ce se refera patronul dv cand spune reantregirea politei de asigurare. Cel mai probabil se gandeste la faptul ca, la reanoirea politei rca va avea malus, asadar polita rca va fi mai scumpa.Daca nu are asigurare casco pt masina pe care o conduceti, va solicita sa reparati pe cheltuiala dv stopul pe care l-ati spart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe casco - constatare amiabila gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in timp ce circulam pe o strada din Bucuresti pe banda 1, un sofer parcat pe trotuar a deschis portiera si mi-a spart ... (vezi toată discuția)
Lovit de masina cu nr de bulgaria pufarina18 pufarina18 Buna ziua, Tocmai am devenit \"fericitul\" sofer a carui masina a fost lovita de un cotet cu numere de Bulgaria.Ideea este ca soferul vinovat [b]nu[/b] a vrut ... (vezi toată discuția)