avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cartea de identitate expirata in strainatate, venire ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cartea de identitate expirata in strainatate, venire in tara cu avionul

Buna ziua eu am cartea de identitate expirata si trebuie sa plec in romania am facut deja biletul avion,pot calatori cu ea expirata din italia ?Vreau sa ma duc in romania ca sa o renovez,in aeroport am probleme daca ma vede cu ea expirata?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:43, 20 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu vi se va permite urcarea in avion, controalele sunt foarte stricte in privinta asta indiferent de cat de mica sau mare e compania cu care veniti. Singura varianta este cea scrisa deja: titlu de calatorie de la cel mai apropiat consulat.
chiar daca a expirat din anu acesta din iulie?
Nu se poate... nu conteaza de cand e expirata, nu mai este valabila. V-am mai spus si in celalalt topic: intrebati la compania la care ati cumparat biletul sau cautati pe site-urile lor ca sa va convingeti.

Exemple:
Wizz Air

Wizz Air solicită tuturor pasagerilor să prezinte la biroul de check-in documentele de călătorie valabile necesare

[ link extern ]

TAROM

Articolul 8: Refuzul şi limitarea transportului:
Transportatorul va refuza să transporte pasagerul şi bagajele lui dacă are loc sau, conform opiniei transportatorului ar putea să aibe loc, una sau mai multe din urmatoarele situaţii:
f) Pasagerul nu posedă documente de călătorie valabile, ...

[ link extern ]

Deci nu se poate fara titlu de calatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat, calatorie cu avionul annes1980 annes1980 buna,locuiesc in anglia si as vrea sa stiu si eu daca pot pleca in romania cu avionul daca am buletinul expirat. trebuie sa ajung urgent in tara si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)