avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Am avut control de la I.T.M. si amendat in urmatoarea speta: Mi-a gasit salariati cu ore suplimentare efectuate fara o solicitare din partea unitatii iar ei nu au solicitat niciodata printr-o cerere ca sa le recupereze prin ore libere platite, deci nu rezulta ca unitatea le-ar fi refuzat recuperarea lor . Amenda este un abuz ca doar nu scrie in nici o lege sa-i trimeti cu forta in libere.
Sunt unitate publica spital si oug83/2014 nu permite plata orelor suplimentare. Salariatii nu vin in urma unei solicitari sa efectueze ore supl. ele se strang in urma turelor 12cu24 12 cu 48, luna avand 30zile* 24ore= 720 ore/4 asistente sau infirmiere=180 ore lucrate per om . Salariatii probabil ca nu solicita acest lucru datorita faptului ca sunt constienti ca in momentul cand ramane unul in libere nu se mai acopera tura si se va lucra in trei 12 cu 24 siceilalalti ar strange si mai multe ore suplimentare datorita faptului ca nu este personal care sa-l inlocuiasca pe cel ce pleaca in libere, nefiind permise angajari decat daca pleaca unul vine altul, dar tot este bine si asa decat pe timpul lui Boc cand trebuia sa plece 7 si sa vina unul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 19 Noiembrie 2015
Chiar si in cazul unui astfel de program, cred ca ar trebui sa existe o solicitare din partea angajatorului pentru efectuarea de ore suplimentare.

Programul mentionat de dvs este prevazut in c.i.m.?
Normal cand te angajezi semnezi contract cu munca in ture. Dar ce parere aveti de amenda, scrie undeva sa-i trimeti cu forta in libere.
Amenda este data potrivit dispozitiilor din Codul Muncii.

Aveti dovada ca ati solicitat angajatilor efectuarea de ore suplimentarea si a a acordului acestora?
Nu am cerut nimanui sa faca ore supl. se se strang in urma turelor dupa cum am explicat pe larg la inceput . De ce au amendat daca nu a existat o dovada ca cineva a cerut libere si unutatea a refuzat?
Legea este clara, la solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara.

Dovada este posibil sa existe ...altfel spus, poate fi existenta unei sesizari in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Anonimul79 Anonimul79 Bună ziua. Se poate da afara mama familie monoparentala cu copil care are tulburări din spectru de autism pe motiv că nu face ore suplimentare în momentul ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara? smeagull smeagull Buna dimineata, Situatia este: la angajator se presteaza munca in ture, stabilite dupa un grafic, cu respectarea tuturor prevederilor legale in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si c.o. tory_bei tory_bei 1.Daca salariatul nu solicita printr-o cerere orele suplimntare il trimeti cu forta? Oug 83 2014 nu-ti da voie sa la platesti. 2. Daca nu solitita ... (vezi toată discuția)