DanDaniel a scris:
Stiu foarte bine ca e ca si o declaratie falsa insa ma intereseaza ce consecinte poate avea ulterior (de exemplu daca tatal real doreste peste ani sa conteste aceasta recunoastere etc.).
Sunt cazuri si cazuri. In cazul meu, un alt barbat m-a impiedicat sa recunosc paternitatea copilului meu, mi-a interzis sa-mi vad copilul etc. Am initian (impreuna cu mama) un proces de contestare a paternitatii pe care l-am cistigat. la proces, piritul a recunoscut ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a ma impiedica sa-mi recunosc copilul.
Spun toate astea din doua motive. Primul - ca nu toti cei care isi asuma paternitatea unui copil o fac din motive laudabile. Respectivul nu ma suporta nici acum, si in anturajul sau (rude, prieteni, colegi de serviciu, sefi, vecini etc.) continua sa pretinda ca este tatal copilului meu, caruia ii atribuie numele lui de familie (desi copilul poarta numele meu). Mie personal reaua intentie mi se pare evidenta. Respectivul si-a asumat paternitatea copilului meu pentru a incerca sa ma indeparteze de linga mama copilului (si de linga copil) si pentru ca "ii e rusine" sa recunoasca fata de cei din anturajul sau ca nu este tatal copilului.
Al doilea motiv: la procesul de paternitate, intrebat daca e de acord cu cele sustinute de reclamanti, piritul a avut o ezitare. Se temea, evident, de posibile consecinte negative de genul celor la care se refera domnul DanDaniel. Judecatoarea i-a spus insa ca nu pot exista consecinte negative in ceea ce il priveste. Prin urmare, daca chiar si intr-un caz in care asumarea falsa a paternitatii s-a facut din motive vadit rele, e clar ca in cazul unor motive luminoase astfel de consecinte nu pot exista.