BUNA ZIUA!
SOTIA MEA ARE UN COPIL ANTERIOR CASATORIEI MELE CU EA, COPILUL ARE 4 ANI SI IN ACTE NU ARE TATA, EU VREAU SA-L TREC PE NUMELE MEU, CE TREBUIE SA FAC?
Aveti la dispozitie doua variante:
- mergeti la starea civila si declarati ca sunteti tatal natural ( daca nu considerati ca e imoral, deoarece stiti ca nu sunteti);
- initiati procedura adoptiei, cu acordul mamei minorului.
Buna ziua !
Codul familiei prevede la art. 57 "Copilul conceput si nascut în afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti. Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu înregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin înscris autentic sau prin testament. Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca"
In consecinta , cea mai simpla metoda este recunoasterea , mai ales ca in speta ndvs. nu vad cine ar contesta-o .
Adoptie
romania97
Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)