avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil

BUNA ZIUA!
SOTIA MEA ARE UN COPIL ANTERIOR CASATORIEI MELE CU EA, COPILUL ARE 4 ANI SI IN ACTE NU ARE TATA, EU VREAU SA-L TREC PE NUMELE MEU, CE TREBUIE SA FAC?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:41, 13 Iunie 2010
Aveti la dispozitie doua variante:
- mergeti la starea civila si declarati ca sunteti tatal natural ( daca nu considerati ca e imoral, deoarece stiti ca nu sunteti);
- initiati procedura adoptiei, cu acordul mamei minorului.
eu sunt casatorit cu ea de 2 ani deci acum copilul are 4 ani se poate doar prin starea civila?multumesc
Buna ziua !
Codul familiei prevede la art. 57 "Copilul conceput si nascut în afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti. Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu înregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin înscris autentic sau prin testament. Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca"
In consecinta , cea mai simpla metoda este recunoasterea , mai ales ca in speta ndvs. nu vad cine ar contesta-o .
Si daca apare tatal biologic al copilului cu ceva pretentii?
Daca apare tatal biologic , emitand pretentii, acesta are la indemana actiunea in contestarea recunoasterii de paternitate.

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele sotului mary_ania mary_ania Vreau sa fac cununia civila si am o fetita de 13 ani.Nu a fost recunoscuta si prin urmare poarta doar numele meu pe certificat.Ce acte imi trebuie ca sa o trec ... (vezi toată discuția)
Adoptie romania97 romania97 Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii briana briana briana briana daca pe certificatul de nastere la mentiunea \"tatal\" nu este trecut nimic .care sunt etapele in cazul in care se doreste completarea mentiunii chiar daca nu ... (vezi toată discuția)