BUNA ZIUA!
SOTIA MEA ARE UN COPIL ANTERIOR CASATORIEI MELE CU EA, COPILUL ARE 4 ANI SI IN ACTE NU ARE TATA, EU VREAU SA-L TREC PE NUMELE MEU, CE TREBUIE SA FAC?
Ce am vrut sa subliniez prin intrebarea pe care am pus-o in mesajul de mai sus e ca o recunoastere a copilului de catre dvs. la starea civila nu numai ca nu reflecta realitatea (acolo declarati ca dvs. sunteti tatal biologic al copilului ceea ce reprezinta o declaratie falsa) dar va baga si intr-o situatie instabila pentru ca tatal real al copilului poate contesta aceasta recunoastere asa cum a subliniat doamna avocat. Faptul ca nu a dat nici un semn de 4 ani n-are nici o importanta...Puteti sa va treziti ca apare peste noapte si va strica planurile cu emigrarea.
Solutia cea mai sigura si care nu implica nici un fel de declaratie falsa este adoptia minorului de catre dvs. Veti fi legal tatal lui si chiar daca apare tatal biologic...nu mai poate face nimic. Succes!
Daca apare tatal natural, sa fie sanatos.
Poate sa introduca actiune in justitie dar, dupa cum spuneti ca au trecut 4 ani si nu a aparut, ma indoiesc ca va aparea vreodata.
Eu v-am oferit cele 2 variante legale, una am mentionat ca e imorala, dar nu are cine sa va considere declaratia ca fiind falsa. Nici macar tatal natural. Puteti spune ca asa v-a spus mama minorului, ca e al dvs. si ati crezut-o pe cuvant. Dar oricum nu va intreaba nimeni nimic.
Va dau un exemplu ipotetic: daca va treziti acum cu un copil de 5 ani? situatia e aceeasi, mergeti si il declarati la starea civila. Nu faceti testul ADN si va treziti peste cativa ani ca apare tatal natural. Asta e.
Adoptie
romania97
Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)