avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

daca pe certificatul de nastere la mentiunea "tatal" nu este trecut nimic .care sunt etapele in cazul in care se doreste completarea mentiunii chiar daca nu este tatal natural
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:01, 4 Februarie 2010
Codul familiei:

Art. 57
Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.
Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.

Art. 58
Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.
Daca recunoasterea este contestata de mama, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitatii este in sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sai.
buna ziua!
eu nu va recomand sa procedati de aceasta maniere, copilul are dreptul sa stie cine sunt parintii lui.
incercati procedura adoptiei, lucrurile se simplifica daca adoptatorul este sotul mamei.
bun seara .
indicat ar fi mai degraba sa invstiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect adoptia minorului .
copilul nefiind recunoscut de catre tatal biologic, nu veti avea nevoie de acordul acestuia pt. realizarea actului de adoptie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema paternitatii lucy_ana lucy_ana Legea spune ca termeul de recunoastere al paternitatii unui copil este de 1 an (din cunostintele mele). Ce se intimpla daca acel an trece si copilul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Daca am aflat dupa 2 ani ca am un copil il pot recunoaste? ContSters62461 ContSters62461 BUNA ZIUA! va rog din suflet sa ma ajutati simt ca inebunesc nu pot crede ca exista asemenea persoane. am aflat de curand ca sunt tatal unei fetite rezultate ... (vezi toată discuția)
Actiune de contestare a recunoasterii paternitatii iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Care este baza legala pentru o actiune de contestare a recunoasterii paternitatii?Va rog sa imi spuneti care sunt pasi care trebuiesc parcursi ... (vezi toată discuția)