avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bancruta simpla?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bancruta simpla?

Buna ziua,
Detin un SRL , din pacate ca multe alte SRL-uri cu probleme financiare.Activitatea societatii nu a incetat, in ultima vreme parca intra pe un fagas normal,problema e ca au ramas neachitate cateva facturi (nu cu valoare mare,pana in 10000 RON toate).
In urma cu cateva zile am primit de la o societate de recuperare o instiintare prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca pentru suma datorata (5000 RON) se va initia procedura insolventei iar administratorul societatii poate fi acuzat de bancruta in forma simpla sau bancruta frauduloasa.Din cunostintele mele (nu prea vaste in ale dreptului indiferent ca e civil, comercial sau penal) stiu ca procedura insolventei poate fi initiata pt o suma ce depaseste 30.000 RON, in ceea ce priveste bancruta , nu vad cum ar putea fi acuzat administratorul de asa ceva, in conditiile in care se doreste sa se plateasca acea suma(esalonat ce e drept pt ca altfel nu se poate), actele contabile sunt intocmite legal samd.
Astept o parere din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.:sorry:
Cel mai recent răspuns: roxadi2000 , utilizator 17:24, 23 Iulie 2009
Asa spune creditorul d-voastra. dar nu va avea succes.
Insa ar trebui sa initiati o conciliere pentru a va stabili un program de plati coerent.
Ati incercat sa le raspundeti la acesta Instiintare si sa va aratati interesul de a plati in transe - evident invitandu-i la o Conciliere , pe care o puteti tarnsmite pe fax a.s.a.p.

- sensibilizati putin creditorul si incepeti prin a plati o rata macar din ce considerati dvs in contul creditorului .
Sa inteleg ca ar fi bine daca as trimite un angajament de plata care sa contina in acelasi timp si o esalonare a platii pe un anumit interval de timp?
Problema e ca firma de recuperari nu imi da posibilitatea sa platesc datoria decat in termen de maxim 7 zile incepand de azi (22.07.2009).Deocamdata exista din partea mea doar bunavointa,tot datorita faptului ca nu imi incasez la randul meu facturile la timp.Credeti ca as rezolva ceva cu un asemenea angajament?Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Parerea mea e ca vor sa va sperie si sa va determine sa platiti mai repede.
Faceti o plata mica, sa vada ca aveti bunavointa. Daca va chema in judecata pana la termen mai faceti o plata. Pentru ce ramane, faceti in instanta o tranzactie si platiti ce a mai ramas, esalonat si incet-incet va platiti tot debitul.

Alte discuții în legătură

Concilierea directa Ramona24 Ramona24 Buna ziua . In urma unei concilieri directe care are ca obiect un debit al unei firme catre o institutie publica, firma accepta sa plateasca debitul dar nu ... (vezi toată discuția)
Poprire cont executare silita viorelh viorelh buna ziua, Sunt un srl care a acumulat datorii la diversi furnizori .Unul dintre acestia a initiat procedura de executare silita - poprire conturi banci si ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperari ssergiu ssergiu Buna! Din pacate am o problema cu firma de recupearare creanate , In urma unui credit la banca din 2003 am acumulat o datorie de aprox 700 RON plus un ... (vezi toată discuția)