avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel si recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel si recurs

Buna ziua
As vrea sa stiu si e care este scopul apelului si care este scopul recursului?
Si prin ce se deosebeste apelul de recurs ca si scop de control judiciar al hotararilor pronuntata in prima instanta?
Pe vechiul cod de procedura erau doua cai de atac impotriva hotararilor de fond :apelul , apoi recursul pentru cei nemutumiti de sentinta . In prezent este doar apelul care se judeca la instanta superioara in grad

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)
Cauze similare, dar cu apel la instante diferite menoin menoin dupa o concediere colectiva au existat mai multe contestatii si procese. in solutiile date exista doua tipuri de precizarii: \\\\"Cu apel în 10 zile de la ... (vezi toată discuția)