avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere de valoare redusa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere de valoare redusa

Avand o restanta la plata cheltuielilor comune a apartamentului proprietate, presupun ca am fost actionat in instanta de Asociatia de locatari, actiune in urma careia, azi am primit prin posta diferite acte care chiar daca incerc sa le citesc, sa le rascitesc, nu le inteleg, obiectul fiind CERERE DE VALOARE REDUSA
Mai precis :
- comunicare adresa intimat- prin care mi se cere depunerea documentelor la instanta
-formular raspuns- art 1029 CPC
-formular cerere - art 1028 CPC

As dori daca se poate sa-mi explicati pe intelesul unui om simplu, CE inseamna aceasta "cerere de valoare redusa", ce se doreste a se obtine prin instanta prin acveasta cerere?

Acele formulare sa le completez personal, sau neaparat sa contactez un avocat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Atee , utilizator 23:46, 20 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspuns.
Ce nu-mi este clar, la completarea formularului , ce intelegeti prin "..inscrisurile cu care intelegeti sa va aparati"...

Suma de aprox. 4000 lei chiar daca este datorata ( fara penalitati),recunosc, este justa.Reprezinta o suma a intretinerii lunare a apartamentului catre Asociatie.
Problema este ca asociatia a perceput o penalizare de 0,2% / zi , care a dus la o situatie ca penalitatea sa fie aproape dubla fata de suma datorata, perioada de indatorare fiind si de cand sotia a ramas fara loc de munca, eu ramanand singurul care intretine familia, si singurul care trebuie sa achite toate necesitatile familiei, in care este inclusa si o rata bancara cu garantie ipotecara, adica ipoteca fiind chiar apartamentul in sine, rata lunara care depaseste 50 % din salariul lunar.

Prin acele inscrisuri mentionate de dvs., va referiti si la eventualele chitante privind rata achitata lunar? Sau cu ce acte sa incerc sa ma apar?
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
Atee, utilizator
Atee a scris:


asociatia a perceput o penalizare de 0,2% / zi , care a dus la o situatie ca penalitatea sa fie aproape dubla fata de suma datorata,




Conform disp L nr 230/2007
Articolul 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Daca valoarea penalitatilor depaseste valoarea sumei de baza,este necesar sa solicitati proba cu inscrisuri,respectiv expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii penalitatilor aplicate
In instanta se judeca actiunea asociatiei fata de debitul acumulat de dv prin neplata in termenul stabilit a cotelor individuale de intretinere
Nu intra in discutie situatia dv familiala,existenta de credite in derulare ,etc



Va multumesc si pt acest raspuns, dar inca mai am dilema anterioara, si anume , : Ce inscrisuri pot depune eu in apararea mea, referitor la mentionarea facuta in postarea sa a dl-lui YSL.

Aceasta suma s-a cumulat prin restanta de plata datata din 2011, si probabil astfel au ajuns la penalitati mai mari decat suma datorata.Astfel daca asociatia a socotit de ex. :

2011-2015= 1460 zile
penalitati de 0,2% x 1460 zile= 292%

..sa inteleg ca nu e tocmai legala aceasta "formula de calcul" ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)