buna ziua
in decembrie am luat marfa de la o firma in val de 300000 ron achitand la inceput 30000ron iar restul era vorba sa l platesc in 30-60 zile pentru asta am lasat un cec in alb ca garantie.Dupa doua saptamani celor care le am dat marfa mi au spus ca le mai trebuie marfa ca sa poata primi la randul lor bani pe marfa.
Am luat legatura cu prima firma iar acestia au spus sa aduc cealalta firma la discutii. asa am si facut.Dupa asta ei au pastrat legatura au mai luat marfa iar eu auzind acest lucru le am cerut celor doua firme cecul meu lucru care sa si intamplat iar eu i-am girat cecul primit de la cei carora le am dat marfa.Dupa circa doua luni am cesionat si firma celor la care le am dat marfa iar dupa doua luni aflu ca sint cercetat penal in calitate de invinuit pt. inselatorie e posibil asa ceva?ce sa fac?Ajutati ma sunt disperat. Imi poate raspunde si mie cineva?va rog
Este posibil ! Dar ca sa ai calitatea de invinuit trebuia sa fii fost chemat la organul de cercetare penala in faza de acte premergatoare, adica inainte de inceperea UP. Astfel ca daca nu te-ai prezentat la organul de cercetare penala este posibil ca acestia sa considere ca te sustragi anchetei si sa inceapa UP in lipsa ta ,pe baza celor declarate de persoana vatamata (celor in favoarea cui ai girat fila CEC). Trebuie sa explici organelor de ancheta ca banii pe marfa care ai vandut-o nu i-ai incasat , motiv pentru care ai girat fila cec primita de la clientii tai. Mai trebuie sa le explici de ce ai cesionat partile sociale ale societatii tale celor carora le-ai vandut marfa (astfel ei au devenit proprietarii creantei fata de firma pe care o detineau anterior, creanta ce nu a fost stinsa prin refuzul la plata a filei CEC). Deci daca poti dovedi ca ai vandut marfa in cauza cu un pret corect, ca marfa a iesit din SC si ca creanta fata de cei de la care ai primit fila cec girata de tine este reala, propunerea organelor de cercetare penala ar trebui sa fie scoatere de sub urmarire penala pentru inselaciune, in schimb s-ar putea sa ia in considerare incalcarea legii cecului (in cazul in care nu ai competat toate rubricile obligatorii). De fapt pentru legea cecului ar trebui cercetati si cei carora le-ai vandut marfa si au eliberat o fila cec care nu avea acoperire in banca
marfa a fost vanduta cu un pret mai mare iar cel de unde sa luat marfa stie asta ,cand am schimbat cecul am fost toate partile de fata .De dovedit nu am cum sa dovedesc deoarece cand am cesionat firma am predat toate actele contabile de la infintare si pana atunci (exista pv facut la notar)la cec nu am complectat nimic am semnat la rubrica girant si atat.Ulterior cumparatorii au mai luat marfa in trei randuri emitand alte trei cecuri.Astept raspuns urgent va rog
Modul descris de tine pare un procedeu clasic de "tepuiala".
Daca stii ca exista o plangere penala pe inselaciune 215 Cpenal si te vizeza, sfatul meu e sa-ti iei un avocat
Daca sunteti invinuit veti afla de la organul de politie invinuirea ce urmeaza a va fi adusa.
E indicat sa mergeti cu avocat platit de dvs si nu de stat.