b-i a scris:
marfa a fost vanduta cu un pret mai mare iar cel de unde sa luat marfa stie asta ,cand am schimbat cecul am fost toate partile de fata .De dovedit nu am cum sa dovedesc deoarece cand am cesionat firma am predat toate actele contabile de la infintare si pana atunci (exista pv facut la notar)la cec nu am complectat nimic am semnat la rubrica girant si atat.Ulterior cumparatorii au mai luat marfa in trei randuri emitand alte trei cecuri.Astept raspuns urgent va rog
Uite , sunt intr-o dispozitie buna si , chiar daca poate nu meriti , iti spun: atata vreme cat nu ai completat tu acel CEC si nu ai scris decat la rubrica girant , poti sa iti iei o perna si sa dormi linistit . Practica judiciara in acest domeniu este foarte clara: neinceperea urmaririi penale. Chiar daca vei f cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune cu fila CEC (art 215 alineatul 4 se stipuleaza ca emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, in totul sau in parte, ori de a interzice trasului de a plati inainte de expirarea termenului de prezentare, in scopul aratat in alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alin. 2.) anumite aspecte clare din aceasta speta te vor dezincrimina . Gata , ti-am dat suficiente informatii!B-)