avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat de concediu medical

Buna seara. Va rog sa imi spuneti, pana in ce data pot prezenta la serviciu certificatul de concediu medical de pe luna Octombrie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 11:49, 21 Noiembrie 2015
Pana la data de 5 noiembrie trebuia prezentat concediu medical aferent lunii octombrie.

Norme de aplicare a OUG nr.158/2005:
Art. 67
(1) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevãzute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) şi la art. 32 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor ataşa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate, al cãrei model este prezentat în anexa nr. 9.
(2) Pentru situaţiile prevãzute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 şi 53, certificatul de concediu medical se va depune la plãtitor pânã cel mai târziu la sfârşitul lunii în care s-a eliberat certificatul medical.
Dar in cazul in care nu m-am putut prezenta in data de 5 Noiembrie cu certificatul medical la resurse umane, cand as mai putea sa-l prezint?
Prezentati certificatul medical cat de repede posibil, pentru a putea fi calculata indemnizatia la care aveti dreptul. Cu putina bunavointa de la angajator, acesta il poate primi si calcula pana la depunerea declaratiilor fiscale pe luna octombrie.
Incercati alta data sa-l trimiteti la timp, chiar si pe fax, pana il puteti duce in original. Fara datele inscrise pe certificat acesta nu se poate plati.
Aveti grija sa=l vizeze inainte si medicul dvs. de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical user1000 user1000 Buna seara, Va rog frumos sa-mi explicati si mie cum trebuie sa procedez in acest caz: Un muncitor de intretinere al scolii al carei director sunt si-a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Silvia27 Silvia27 Buna seara, In cazul in care firma la care lucrez se dizolva, iar eu beneficiez de concediu medical in urma unui infarct, voi mai putea beneficia de plata ... (vezi toată discuția)
Contract determinat crisdinu1508 crisdinu1508 Buna ziua, eu am contract determinat care se termina pe 31 august si acum sunt in medical mai trebuie sa stau vreo 3 luni acasa, cine imi va plăti în ... (vezi toată discuția)