avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu medical
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu medical

Buna seara,

Va rog frumos sa-mi explicati si mie cum trebuie sa procedez in acest caz:
Un muncitor de intretinere al scolii al carei director sunt si-a luat concediu medical pe perioada 29 oct-5 noi., 6 noi-13 noi, 20 noi-27 noi . Astazi mi le-a adus pe toate. Mentionez ca nu m-a anuntat decat de primul, de restul nu stiam nimic. Nu m-a anuntat ca-si prelungeste concediul medical. Pe fiecare concediu sufera de alta boala. Intrebarile mele "In cat timp trebuie sa aduca un concediu medical la scoala?Este corect sa-l aduca pe cel din perioada 29 oct-5 noi. acum? Cum trebuie sa procedez eu in acest caz, desi nu m-am anuntat ca e in concediul medical trebuia sa banuiesc si acum sa le vizez?"
O alta intrebare: "Daca un angajat este in preaviz de concediere i se mai elibereaza adeverinta de angajat?"
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:50, 28 Noiembrie 2013
La prima intrebare voi ruga pe altcineva sa va raspunda, ca nu ma pricep la contabilitate.
In privinta celei de-a doua intrebari, calitatea de angajat exista pana la incetarea cim, in perioada de preaviz este inca angajat. Asadar, ii eliberati adeverinta de salariat.
Cum adica are un singur certificat pentru perioada 29 octombrie - 5 noiembrie ???
Ar trebui sa fie 2 certificate: 29-31 octombrie si in continuare 01-05 noiembrie.
Certificatul pe luna octombrie trebuia platit deja la lichidarea lunii octombrie.
Certificatele se elibereaza distinct pe fiecare luna, integral sau pe perioade.

Angajatul are obligatia sa anunte angajatorul in termen de 24 ore despre incapacitatea de munca. Dvs. nu v-ati interesat ce e cu angajatul in toata aceasta perioada? Cum l-ati pontat in condica de prezenta?

Reveniti cu precizari, spuneti in ordinea acordarii: datele de inceput - sfarsit, cod indemnizatie de pe certificate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ana-cer, moderator
Ne-am interesat, dar nu a raspuns la telefon si la domiciliu la usa. Am banuit ca este in concediu medical daca nu a venit la serviciu. Nu am certificatele medicale in fata sunt la scoala si nu am cum sa va spun codurile. Eu doresc sa stiu daca certificatul medical care are data de sfarsit 5 noiembrie putea sa-l aduca astazi sau trebuia in termen de 5 zile de la data eliberarii acestuia, adica 10 noiembrie?
Anuntarea angajatorului se face in termen de 24 de ore, dar predarea certificatului se face pana in data de 5 luna urmatoare.

Norme de aplicare a OUG nr.158/2005:
ART. 67
(1) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevãzute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) şi la art. 32 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor ataşa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate, al cãrei model este prezentat în anexa nr. 9.
(2) Pentru situaţiile prevãzute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 şi 53, certificatul de concediu medical se va depune la plãtitor pânã cel mai târziu la sfârşitul lunii în care s-a eliberat certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de concediu medical sergiu2011 sergiu2011 Buna seara. Va rog sa imi spuneti, pana in ce data pot prezenta la serviciu certificatul de concediu medical de pe luna Octombrie?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Predare concediu medical catre angajator ioanacm ioanacm Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la ... (vezi toată discuția)
Instiintare concediu medical ContSters46197 ContSters46197 Buna ziua ! As dori sa stiu in cate zile trebuie anuntat angajatorul de catre angajat cu privire la concediul medical . Exista vreo reglementare in acest ... (vezi toată discuția)