avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere autoturism cu permis fals
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere autoturism cu permis fals

Buna seara,

Fratele meu a fost oprit in anul 2013 de catre politia rutiera Bucuresti, si l-au depistat ca a condus un autoturism cu permisul de conducere fals si carte de identitate falsa!
Astazi, la o cautare pe google dupa numele lui, am gasit ca are un dosar pe rol, din data de 01.09.2015.
El momentan nu se afla in tara, si nici nu a stiut ca exista acest dosar! S-a mutat de la adresa din cartea lui de identitate, poate au fost trimise anumite citatii, dar nu le-a primit!
Numarul dosarului este:
Dosar 14962/302/2015 din 01.09.2015
uzul de fals (art.323 NCP)
Va rog frumos, ma puteti sfatui ce este de facut?
Si ce se poate intampla in cel mai rau caz?
Va multumesc
O seara buna
Cel mai recent răspuns: mariusdaniel29 , utilizator 23:18, 20 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va informati fratele iar acesta sa-si angajeze un avocat care sa-l apere.
Buna seara!
Problema este ca el nu poate sa se intoarca prea curand in tara,este plecat de o saptamana.Acum doua saptamani aproximativ pana sa plece a condus din nou fara permis de conducere ,si a fost oprit .A dat o declaratie la politie dar inca nu am primit nimic legat de acest fapt.
Ce se poate intampla daca nu se prezinta?sau il poate inlocui un avocat?
Va multumesc mult !!!
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat cu suspendare - mai execut ceva? ionut8209 ionut8209 In anul 2008 am fost judecat pentru uz de fals si delapidare si am primit un an jum cu suspendare iar in anul 2010 mai exact pe data de 20 11 2010 am condus ... (vezi toată discuția)
2 dosare penale Dogan Berkay Dogan Berkay Am condus cu un permis provizoriu 1 an si cativa luni( permis provizoriu este un fel de permis care se conduce cu el in Anglia cu o persoana care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat in germania Fyn97 Fyn97 Am predat permisul pe data de 16 ianuarie 2018 pentru depasirea limitei de viteza pe o perioada de o luna in germania, eu locuind aici, iar astezi am fost ... (vezi toată discuția)