avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna la incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna la incetare CIM

Daca CIM inceteaza pe 2 decembrie, cand ar trebui platit concediul de odihna pe 2015 neefectuat, odata cu salariul pe noiembrie sau pe decembrie? Ultima zi lucrata va fi vineri, 27 noiembrie, 30 si 1 decembrie fiind zile libere.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 22 Noiembrie 2015
Odata cu plata ultimului salariu, cel aferent lunii 11/2015.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Salariul pe noiembrie se plateste in decembrie, nu conteaza data, dar eu voiam sa stiu daca indemnizatia pentru concediul neefectuat in 2015 ar trebui sa o primesc odata cu salariul pe noiembrie (adica in decembrie) sau datorita faptului ca data incetarii va fi 2 decembrie, se va considera ca ultimul salariu este cel pentru luna decembrie (desi 1 decembrie e zi libera si nu lucrez) si astfel indemnizatia de concediu sa fie platita in ianuarie. Cum este corect?
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea nu prevede o astfel de situatie , insa in practica, unii angajatorii achita totul la data platii salariului. In cazul dvs, in decembrie odata cu plata salariului pe noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Am fost angajata al unei companii din mai 2009 pana in 21 iulie 2013. La virarea ultimului salariu s-au achitat doar 19 zile de CO neefectuat, ... (vezi toată discuția)
Lichidarea in urma preavizului cipri555 cipri555 astazi 10.01.2017 a fost ultima zi de preaviz dar si ziua de salariu, zi in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pe luna decembrie. Angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)