avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Eu si sotul meu suntem la a doua casatorie si fiecare are copii din prima casatorie. Eu am doi copii si sotul meu unul. Noi am dori ca la decesul nostru ceea ce avem ( o casa si un teren dobandite in tipul casatoriei actuale ) sa se imparta in mod egal intre cei trei copii. Asa cum nu putem prevedea cand si cine va fi primul care va "pleca" sau daca va fi sa "plecam" impreuna, in cazul unui accident, intreb daca exista o posibilitate de a face un act de impartire egala intre copii chiar daca legea ar prevedea alte procente ? Un act care nu ar mai putea fi atacat ulterior de nici unul din copii.

Editat de moderator simonette12- motiv eliminare citat ( nu mai folositi functia " citeaza" in mod nejustificat)

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: selciuk , utilizator 21:51, 21 Noiembrie 2015
insa in momentul in care amindoi parintii (proprietarii imobilului respectiv) sint decedati si nu exista un testament care sa specifice altceva, imobilul revine in egala parte mostenitorilor legali in viata (copiilor, nepotilor etc) si trebuie facuta o succesiune (asa se cheama 'operatiunea' legala).

aceasta succesiune se poate face la mica intelegere - adica un frate (nepot) renunta de bunavoie la drepturile de mostenire in favoarea celuilalt frate sau a celorlalti mostenitori legali ("la mica intelegere" adica pentru o suma de bani - sau pentru ca 'n-are nevoie' etc) sau fara 'mica intelegere'

Sau testament de inpartirea averi in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive Flori7912 Flori7912 Bună ziua, Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu ... (vezi toată discuția)
Testament promocris promocris Buna ziua . Pe scurt povestea mea ar fi asa: In urma cu 10 luni tatal meu a decedat si a fost deschisa succesiunea la un notar .Fiind trei frati m-am ... (vezi toată discuția)