avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Avans marfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Avans marfa

Daca plata se face in baza unei proforme in luna oct.,(ca avans marfa), iar marfa este livrata si facturata in noiembrie. (13.11), se poate deduce tva la data platii avansului? sau in momentul primirii facturii?
Nu s-a primit factura de avans in oct.Conform codului fiscal exigibilitatea tva devine la momentul incasarii avansului , iar facturarea se poate face pana in 15 ale lunii urmatoare.Deci daca furnizorul este obligat sa plateasca tva in momentul incasarii avansului clientul poate deduce tva in momentul platii avansului doar pe baza de extras de cont.?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:44, 22 Noiembrie 2015
Factura proforma nu da drept de deducere tva. In contabilitate inregistrati factura normala si la acea data deduceti si tva-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizite intracomunitara marfuri ioanatodi ioanatodi Buna ziua Am o situatie pe care nu stiu cum sa o tratez din pct de vedere contabil, fiscal. La data de 22.11.2012 s-a facut plata catre un furnizor UE in ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)
Documente pentru intreprindere individuala cod 6201 mpascu mpascu buna ziua, nu am gasit prea multe detalii legat de activi, insa nu gasesc nisteraspunsuri legate de specificul activitatii mele. iar ce gasecu, nu sunt sigur ... (vezi toată discuția)