avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... documente pentru intreprindere individuala cod 6201
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

documente pentru intreprindere individuala cod 6201

buna ziua,
nu am gasit prea multe detalii legat de activi, insa nu gasesc nisteraspunsuri legate de specificul activitatii mele. iar ce gasecu, nu sunt sigur ca se aplica.
asadar, am o intreprindere individuala . pun teste grila pe un site iar pentru acces utilizatorii platesc o anumita suma.incasez prin sms sau prin transfer bancar. la plata prin sms emit o factura catre furnizorul de telefonie .
1. pentru transfer bancar, trebuie sa emit o factura proforma iar ulterior sa emit una pentru fiecare client care depune bani in banca ? trebuie musai emisa factura ? e deajuns extrasul bancii pentru a justifica veniturile respective?
2. ce documente contabile trebuie sa am ? am inteles ca trebuie urmatoarele: a)registru incasari-plati sau incasari-vanzari ? ; b) Registru inventar; c)Registru unic de control . Din moment ce nu am marfa , trebuie musai sa am Registru inventar ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 08:19, 15 Aprilie 2011
In registrul inventar nu se specifică numai marfa, se face o inventariere a tuturor conturilor. Mai clar se trec toate conturile din balanţă cu soldurile aferente. Este obligatoriu să îl aveţi,
Aşa cum emiteţi factură către furnizorul de telefonie aşa trebuie să emiteţi factură către clienţii care plătesc prin bancă.Deci în prima fază emiteţi o factură proformă care nu se înregistrează în contabilitate, iar după plată emiteţi o factură normală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Registre contabile ptr firma obligatorii CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 un expert contabil mi-a spus ca urm. documente sunt obligatorii, firma ocupandu-se de prestaii servicii si nu bunuri: registru evidenta fiscala registru ... (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)