avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui copilului

o prietena de-a mea s-a casatorit cu un barbat care avea un copil mic de 3 ani din prima casatorie,acum copilul are 23 ani,ea spune ca,copilul a cerut ca in certificatul de nastere sa fie sters numele mamei lui care l-a nascut si sa fie trecut numele ei,mamei care l-a crescut...oare se poate face asa ceva,se poate modifica un certificat de nastere??
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:49, 23 Iulie 2009
Se poate face adoptia majorului de catre sotuia tatalui, care l-a crescut, in contradictoriu cu mama naturala-daca este decedata, nu mai e cazul sa o cheme in judecata.Trebuie sa faca dovada ca a fost crescut de sotia tatei si sa isi doreasca si copilul acest lucru, capatand astfel situatia unui copil din casatorie, cu toate drepturile si obligatiile care exista intre parinti si copii.Pe cale administrativa nu cred ca poate fi schimbat numele, banuiesc ca nu sunt motive intemeiate si dureaza mai mult.
Nu am inteles,ea a spus ca in certificatul de nastere al copilului s-a sters numele mamei naturale care este in viata si s-a trecut numele prietenei mele care l-a crescut.intreb se poate face o stersatura in certificatul de nastetr???
vsvsvs, "stergerea'' asta de care vorbiti este in fapt eliberarea unui NOU certificat de nastere care va avea in rubrica ""numele mamei'' numele femeii care l-a crescut. Si aceata eliberare a unui nou certificat de nastere se face numai si numai dupa incheierea procedurii de adoptie. Cel putin asa a fost in cazul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere damocionut damocionut Suntem o familie de tineri casatoriti. Sotia mea are o fetita de 5 ani care in certificatul de nastere nu este trecut tatal copilului. Se poate modifica acest ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numele mamei din certificatul de naștere al unui copil major danywolf97 danywolf97 as dori sa stiu daca se poate ca numele mamei se poate schimba din certificatu de nastere al uni copil major daca familia care vrea sa infieze daca cuplu ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate innsolente innsolente buna ziua, am recunoscut un copil inca de cind s-a nascut, acum 13 ani, nu mai sunt cu mama lui de ani buni, nu sunt tatal natural al copilului, stau in ... (vezi toată discuția)