Buna ziua, vecinul de apartament vrea sa scoata tubulatura de evacuare a gazelor arse de centrala termica printr-un perete care formeaza un unghi de 90 grade cu peretele la care am geamul de la dormitor, astfel ca acea tubulatura va fi paralela cu geamul meu. Va rog sa imi spuneti care este distanta minima la care poate fi montata aceasta tubulatura.
Montarea centralelor termice - implicit cele de apartament referiri la cosurile tip "ventuza" , este reglementata de normativul GP-051/2000.
Deasemena, producatorul centralei poate impune anumite conditii de montaj.
Legal orice CT trebuie instalata in baza unui proiect tehnic care sa prevada functie de fiecare situatie in parte ,distantele de vecinatati
In proiectul de gaz in baza caruia s-a instalat centrala, exista o plansa desenata in care este evidentiata si pozitia centralei si evident a cosului
Distanta minima trebuie sa fie de 2 metri de la tubulatura de evacuare pana la peretele vecinului situat perpendicular.
Cititi materialul urmator: [ link extern ]
Exista norme, românești sau UE, care sa prevada distanta minima de amplasare, a cosurilor tip ventuza, astfel incat sa nu se producă o poluare a spațiilor interioare????