avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Distanta montare evacuare gaze centrala termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Distanta montare evacuare gaze centrala termica

Buna ziua, vecinul de apartament vrea sa scoata tubulatura de evacuare a gazelor arse de centrala termica printr-un perete care formeaza un unghi de 90 grade cu peretele la care am geamul de la dormitor, astfel ca acea tubulatura va fi paralela cu geamul meu. Va rog sa imi spuneti care este distanta minima la care poate fi montata aceasta tubulatura.
Cel mai recent răspuns: alfonsopvv , utilizator 22:45, 22 Noiembrie 2015
Montarea centralelor termice - implicit cele de apartament referiri la cosurile tip "ventuza" , este reglementata de normativul GP-051/2000.
Deasemena, producatorul centralei poate impune anumite conditii de montaj.
Legal orice CT trebuie instalata in baza unui proiect tehnic care sa prevada functie de fiecare situatie in parte ,distantele de vecinatati
In proiectul de gaz in baza caruia s-a instalat centrala, exista o plansa desenata in care este evidentiata si pozitia centralei si evident a cosului
Distanta minima trebuie sa fie de 2 metri de la tubulatura de evacuare pana la peretele vecinului situat perpendicular.
Cititi materialul urmator:
[ link extern ]
Exista norme, românești sau UE, care sa prevada distanta minima de amplasare, a cosurilor tip ventuza, astfel incat sa nu se producă o poluare a spațiilor interioare????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Horn centrala florin2008us florin2008us vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)