avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegere primari
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegere primari

Am o nelămurire dacă mă poate cineva ajuta cu un răspuns în privința alegeri primarilor.Alegerea se face în două tururi de scrutin sau se alege din primul tur.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:11, 22 Noiembrie 2015
Art. 101. -
(1) Pentru functia de primar, centralizarea voturilor se face de biroul electoral de circumscriptie
(2) Este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate
(3) In caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul tur, la care vor participa doar candidatii care se afla in aceasta situatie.

Detalii la www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt avantajele legii 129/2011 privind modificarea legii 67/2004 pentru alegerea autoritãþilor administraþiei publice locale fata de vechiile prevederi ? Mathushalem Mathushalem Daca legea 67/2004 prevedea că este declarat primar candidatul care a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate in primul tur de scrutin, cel de-al ... (vezi toată discuția)
Alegerea unui nou primar Nicut Nicut Daca primarul a decedat, in cate tururi de scrutin se voteaza la alegerea unui nou primar? (vezi toată discuția)
Alegerea viceprimarului dan18dana18 dan18dana18 De exemplu ce se intampla daca in sedinta de constituire a Consiliului local acum in 2012 nu se poate alege viceprimarul?? ati auzit de asemenea situatii??? ... (vezi toată discuția)