avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract teren extravilan

Buna ziua
Tatal meu a vandut un teren extravilan cetateanului D prin antecontract la notar si a primit toti banii de la cumparator.
in antecontract e mentionat ca il imputerniceste prin procura(procura facuta in regula la notar)pe cetateanul D sa finalizeze actul de vanzare cumparare cu tot ceea ce tine de asta(scoaterea cadastrului etc)intr o anume perioada de timp.Tatal meu s a angajat ca, daca se razgandeste in privinta vanzarii va pierde toate bunurile pe care le are pe numele lui.
Cetateanul D nu a scos cadastru si nu a perfectat actele de vanzare pe perioada mentionata in antecontract .
Mama mea , nefiind in relatii bune cu tatal meu nu a avut habar de aceasta situatie in detalii ci doar a aflat de prin vecini ca tatal meu a vandut acest teren.
Cativa ani au trecut si tatal meu a decedat.Mama a descoperit antecontractul, procura, si toata povestea in sine.L a confruntat pe D care I a dat raspunsuri evazive.
Mentionez ca in cartea funciara acest pamant este pe numele tatalui meu
Mama doreste sa obtina acest pamant inapoi bazandu se pe faptul ca cumparatorul nu a facut actele la timp fiind insarcinat prin procura sa faca asta.
Poate mama sa obtina acest teren?Daca da, va trebui sa I plateasca lui D banii inapoi?
Cetateanul D poate sa vina cu minciuni si martori falsi de genul ca tatal meu de fapt s a razgandit de aceea nu a perfectat actele si in cazul acesta sa ceara drept despagubire toate bunurile tatalui meu.?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant cu procura Piticu_Slv Piticu_Slv Buna ziua.Ma numesc Silviu am 23 de ani si sunt din Pitesti.As avea si eu cateva intrebari daca nu deranjez.Acum vreo 11 ani,mama mea a vandut un pamant arabil ... (vezi toată discuția)
Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o persoană să-și vândă sieși un teren de-al lui. mai poate fi perfectat contractul dacă el nu mai este în viață? Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Am cateva intrebari legate de o mostenire daca ma puteti ajuta.Acestea suna in felul urmator. Bunicul sotului meu a decedat in data de ... (vezi toată discuția)
Cumparare de pamant - anulare antecontract roxana si florin roxana si florin Am cumparat un pamant pentru care am facut la notar un antecontract in care eu ca si cumparator am dat o treime din bani iar vanzatorul se obliga ca in termen ... (vezi toată discuția)