avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare pamant in urma mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare pamant in urma mostenirii

Ma adresez dumneavoastra in speranta obtinerii unui raspuns competent la situatia de mai jos:
Tatal meu, in prezent decedat, a mostenit de la parintii sai, alaturi de alti patru frati si surori, o parcela de pamant. Toti cei cinci copii sunt trecuti pe un singur titlu de proprietate si, in decursul timpului, nimeni nu si-a pus problema defalcarii acestuia pe mostenitori. In prezent, singurul mostenitor direct, in viata, doreste vanzarea parcelei de teren avand consimtamantul tuturor celorlalti mostenitorii indirecti (soti, sotii si copii).
Este necesar in acest caz dezbaterea succesiunii si defalcarea pamantului pe toti mostenitorii (respectiv intocmirea titlurilor de proprietate) urmata de vanzarea pamantului sau este de ajuns prezentarea tuturor mostenitorilor la notariat si vanzarea directa a parcelei de pamant cu consimtamantul acestora?
Va multumesc!
Este necesara dezbaterea succesiunii pentru a se face dovada calitatii de mostenior, cadastru si intabulare , apoi puteti vinde impreuna fara partaj(daca toti mostenitrii sunt de acord cu vanzarea)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune si vanzare proprietate carry carry Rog expertiza de specialitate in cazul urmatoarei situatii: Tatal meu, in prezent decedat, a mostenit de la parintii sai, alaturi de alti patru frati si ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali_ned vali_ned Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)