avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa concediu de crestere copil

Buna ziua,
Sotia mea trebuia sa se intoarca din ccc pe data de 26.06.2009 si firma la care lucreaza a dat-o in somaj cu art. 65 (1). La depunerea dosarului pentru somaj a aparut o problema si anume s-a operat in cartea de munca la aceeasi rubrica incetarea suspendarii contractului de munca pentru ccc si incetarea contractului de munca cu art.65 (1) CM toate operate cu data de 26.06.2009. Cei de la ANJOFM sustin ca trebuiau rubrici diferite pentru incetarea suspendarii ccc cu data de 25.06.2009 si alta rubrica cu incetarea contractului de munca cu o data ulterioara. Daca aveti un precedent in acest caz va rog sa ne ajutati.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:57, 23 Iulie 2009
Puteti merge la societate, le explicati si ii rugati sa modifice data incetarii cu 27.06.2009
De regula data incetarii contractului trebuie sa fie prima zi nelucratoare, pentru ca de atunci incepe somajul.
Desi, eu mai intai m-as duce la AJOFM la cineva mai sus in ierarhie care sa-mi explice de ce nu este in regula acea inregistrare pentru primirea dosarului de somaj.
E adevarta ca angajatorul nu a procedat corect, dar asat nu ar trebui sa afecteze dosarul de somaj, pentru ca oricum sotia dvs nu a fost platita in data de 26.06, cu siguranta.

Pe de alta parte, e util poate sa stiti ca sotia poate cere in intsanta drepturile de care a privat-o angajatorul, si anume:
plata unui preaviz de 20 de zile lucratoare, plata unui salariu compensator si eventual, daca i-a mai ramas concediu de odihna neefectuat din anul in care a nascut, si plata acestuia. Toate acestea deriva din desfacerea contractlui de munca prin conmcediere individuala.
Este posibil ca in aceeasi zi sa inceteze suspendare si, de asemenea, sa se inceteze raportul juridic de munca.
Daca este posibil sa inceteze suspendarea si deasemenea raportul juridic atunci poate sa beneficieze de indemnizatia de somaj?
Mergeti si puneti problema la AJOFM, puteti discuta la dep. juridic.
Motivul pentru care nu a primit dosrul nu este unul pertinent, poate cei de la juridic vor aprecia corect.
sergiu_fr a scris:

Daca este posibil sa inceteze suspendarea si deasemenea raportul juridic atunci poate sa beneficieze de indemnizatia de somaj?


Da, poate sa benefocieze de indemnizatia de somaj intrucat c.i.m. a incetat din motive neimputabile salariatului.

Alte discuții în legătură

Urgent! greseala incetare suspendare cim si incetare cim in timpul concediului de crestere a copilului AlexandruIonescu AlexandruIonescu Buna seara, Sotia este in CCC pana pe data de 02 noembrie 2015 (2 ani exact de la data nasterii copilului). Firma este in proces de faliment. De la 1 ian ... (vezi toată discuția)
Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil narcy21 narcy21 pe 19 mai 2010 am terminat concediul crestere copil si nu imi este acceptat dosarul de somaj deoarece nu este operat in cartea de munca de la 31 aug 2008, in ... (vezi toată discuția)