avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul de condominion
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul de condominion

In iulie 2013 a fost angajata o noua administratora de imobil. La aceea data aveam 600r restanta. In august 2013 mi-a pus penalizari + intretinerea, care, la aceea data era de 60r/ luna, si am ajuns la peste 700r. In septembrie 2013 aveam 1500r. restente si penalizari. In decembrie 2013, 1900 restante si penalizari. Am platit 900r..
Vreau sa stiu cum a ajuns administratora ce nu are habar (decat de un program de calcul a intretinerii, penalizarilor, etc.) de contabilitate si de altele, sa-mi puna penalizari la sume deja penalizate, in luna august 2013 si sa-mi puna iar restantele, in luna septembrie 2013, ce au dus la suma de 600r, si penalizari la ele, pentru perioadele anterioare venirii ei , cand, deja erau puse: restante si penalizari.
Si nu am primit nici un act justifcativ pentru ce a facut si pe ce criterii''personale'' pune restante si penalizari a 2-a oara.
In 2014 a mai pus restante si penalizari anterioare. Nu am putut discuta nici cu ea nici cu presedinta care se schimba de la an, la an, si care este platita ..pentru a nu face nimic. Ambele au tipat la mine si m-au insultat, calomniat cf. CP. 204-205.
Administratora greseste in mod curent calculul intretinerii si ''motiveaza'' aceasta prin insulte si calomnii, in loc sa aiba un minim de politete si bun simt.
Mai face ''administratia'' la un bloc, si in anul 2013 venea cu sotul ''sa o apere''.. de experiente neplacute..
Nu locuieste in bloc, si, in afara de listele de plata nu face nimic pentru 24 ore/luna cat vine la bloc + listele de plata, ia 1500r/luna, salariu.
Luna trecuta, octombrie 2015, a durat peste o saptamana sa scrie cateva cuvinte pe un formular care sa ateste ca sunt locatar/proprietar in bloc.
Cum ''greseste in minus'': O famile, din bloc, avea restante+ penalizari de peste/aprox. 10.000 lei.
Ii convoaca si acestia se obliga sa plateasca cate 500r/luna.
Acum, d-na administratora nu le mai pune penalizari la intretinerea curenta!!! Sumele platite fiind plata pentru restante, nu pentru intretinerea curenta.
Deci, se pun de 2 ori restantele si penalizarile cum mi-a calculat administratora in 2013-2014? Si altii ''sunt scutiti de penalizari''!!!
Mai menionez ca administratora refuza sa-mi citeasca apometrele, acestea fiind puse sub chiveta de la bucatarie si greu de citit, de mine, am 58-59 ani si sufar grav de inima, nu pot sa le citesc,sunt singura.
Stiu ca citirea apometrelor sunt sarcina adm. bloc nu a altcuiva.
Mai mentionez ca d-na adm. nu are minime cunostiinte tehnice, si eu sunt inginer mecanic si am un curs de contabilitate, am si lucrat in domeniu.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:06, 23 Noiembrie 2015
anca57213 a scris:



Nu locuieste in bloc, si, in afara de listele de plata nu face nimic pentru 24 ore/luna cat vine la bloc + listele de plata, ia 1500r/luna, salariu.




1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia ca administratorul de imobil sa si locuiasca in imobilul unde aceta exercita si presteaza responsabilitatea de administrator
Nu minimalizati responsabilitatea si obligatiile functiei de administrator de imobil
2-
Sumele platite fiind plata pentru restante, nu pentru intretinerea curenta.

Conform dispozitii in vigoare,ordinea de stingere a datoriilor ,este in ordine cronologica,
concomitent perceperea suma de baza cea mai veche +penalitatile aferente
Daca se achita numai suma de baza sau penalitatile,proprietarul tot ramane in evidenta asociatiei de proprietari cu suma cu titlu de restanta
3-
Mai menionez ca administratora refuza sa-mi citeasca apometrele

Obligatiile administratorului de imobil sunt acelea prevazute in CIM si fisa postului
Nu este obligatoriu ca administratorul de imobil sa aibe responsabilitatea citirii lunare a consumurilor individuale
4-
Mai mentionez ca d-na adm. nu are minime cunostiinte tehnice

Exercitarea functiei de administrator de imobil se realizeaza in baza atestatului profesional care se obtine in urma absolvirii cursurilor teoretice ,cursuri care nu pun accent prioritar pe partea tehnica
5-Atentionez ca nu sunt administrator de imobil,dar cunosc obligatiile aferente si timpul faptic alocat pentru calculare liste,situatii,relatii cu furnizorii,etc
Daca sunteti nemultumita de prestatia administratorului de imobil,sesizati oficial presedintele de asociatie,care in calitate de angajator poate verifica si se poate pronunta asupra temeiniciei acuzelorii
Referitor la atitudinea si comportamentul administratorului de imobil,suntem obligati sa recunoastem ca munca cu omul este foarte dificila
Trebuie sa recunoastem ca administratorul de imobil,dupa ce desfasoara acte si actiuni pentru intocmirea listelor lunare de intretinere,documente/plati catre furnizori /prestatorii de servicii,mai trebuie sa faca fata si tirurilor de intrebari/suspiciuni din partea proprietarilor-situatie in care poata sa intervina si reticenta sau carente in comunicare sau chiar latura subiectiva=simpatii/antipatii proprietari
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratoare bloc incompetenta Anca Mirica Anca Mirica Din 2013 a fost angajata la bloc o administratora cu atestat de administrator bloc. Aveam restanta ca urmare a unor neantelegeri. De cum a venit, d-na adm. a ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere tatianato tatianato Buna ziua .Am o problema:am o restanta la intretinere iar administratorul nu imi incaseaza luna curenta ci imi taie chitanta pentru restanta,nu inteleg scopul ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu administratora de bloc unde ma indrumati sa merg, la primarie nu am primit nici un fel de ajutor! Gabriel Toth Gabriel Toth De foarte multa vreme, ma confrunt cu probleme uriase privind plata intretinerii la bloc din culpa administratorei, cui sa ma adresez, am 7000 de lei ... (vezi toată discuția)