avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatiile proprietarilor fata de coproprietari cand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatiile proprietarilor fata de coproprietari cand inchiriaza

Caut in legislatie dar nu gasesc, poate ma ajutati dvs. sa imi spuneti ce obligatii revin proprietarului unei case in cazul in care inchiriaza si chiriasul deranjeaza coproprietarii, face abuz de proprietate lasand caini periculosi liberi pe spatiul comun si provocand zilnic spaima mamelor cu copii mici. Politia ii amendeaza si tot degeaba, zilnic primesc amenzi dar cred ca nu le platesc.

Imi amintesc ca Legea locuintei prevedea ceva in acest gen dar nu mai gasesc unde.... Sau poate mai sunt si alte legi.
Acuma, nu e normal ca tu inchiriezi la toti golanii si lasi vecinii sa se spele cu ei pe cap. Trebuie sa existe ceva in legi.

Va rog ajutor, mersi.
Depinde ce coproprietate este, ii puteti evacua.
In ce temei legal va rog?
Abia ce ziceam ca solutia ar mai depinde de niste precizari... Codul civil, legea asociatiilor de proprietari, acrtul de coproprietate, nu stiu ce aveti acolo, depinde.
Legea asociatiilor de proprietari da dreptul unui proprietar sa isi evacueze chiriasul? Ce paragraf? =D>

Poate ajuta cineva cu acest subiect, va rog. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
ContSters277534, utilizator
In functie de cine e interesat in evacuare, temeiul legal e altul. In functie de raspunsurile la intrebari. Eu nu stiu cine sunteti. Daca nu doriti sa dati detalii, atunci primiti temeiuri legale, fara importanta, la gramada, valabile pentru orice parte ati putea fi... pentru ca forumul asta nu mi-a trimis inca glob de cristal si nici tehnici de ghicit detalii juridice necesare.

Daca pe langa lipsa de informatii ati mai adaugat si glume la adresa singurului user care a incercat sa va sugereze idei fara sa cunoasca nimic... nu stiu daca va mai interveni cineva.
Poate lasati deoparte tonul neplacut si reveniti cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament pe care chiriașul l-a subînchiriat fără acordul meu și a încasat chirie fără să-mi plătească ceva. cum îmi pot recupera banii? cris.petra cris.petra Buna ziua! In luna martie a acestui an, am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an de zile. Contractul de inchiriere l-am ... (vezi toată discuția)
Plati selective din lista de plata Almaris Almaris As dori sa va cer opinia dar si ce ar trebui facut avand o baza legala in urmatoarele situatii din ce in ce mai des intalnite. Legea care reglementeaza ... (vezi toată discuția)