avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru

Buna ziua ! Am o mica nedumerire pemtru ca primesc raspunsuri diferite si poate ma puteti dvs ajuta. Imi cer scuze daca nu am pus intrebarea unde trebuie, dar nu am gasit categoria exact.
Pentru a da in judecata o persoana pentru denigrare, insulta, calomnie, prejudicierea imaginii publice si profesionale, trebuie platita taxa de timbru un anumit procent din valoarea daunelor morale/materiale cerute? ( anticipat ma refer )
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: IxulescuPaul , utilizator 13:56, 23 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a risipi orice nelamurire, in privinta unei taxede timbru, va adresati instantei cu actiunea pe care vreti sa o intreprindeti.Iar instanta, FIIND SINGURA IN MASURA SA STABILEASCA VALOAREA TAXEI DE TIMBRU, va va pune in vedere sa platiti taxa de timbru pana la primul termen si va va comunica valoarea ei.O platiti si, la primul termen, prezentati chitanta.Daca nu va convine valoarea, nu o platiti si actiunea se stinge.Aceasta este calea corecta, legala, chiar daca in practica cam toti procedeaza altfel, cu avocatii in frunte, platind taxa "din auzite" si din presupuneri.Va spun din experienta, dupa zile intregi pierdute cautand acelasi raspuns.Asa am procedat si instanta a respins, asa cum era normal, exceptia netimbrarii invocata de intimata.

[Mesaj editat - partea ştearsă se referea la un mesaj care a fost ulterior şters]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Exista temei legal pentru urmatoarea situatie? LifeRider LifeRider Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie si dorim sa cunoastem optiunile legale de remediere. Pe scurt, o persoana denigreaza doua persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru daune morale ContSters277534 ContSters277534 Buna ziua, Citeam undeva ca taxa de timbru pentru daune morale nu se mai plateste, in caz de insulta si calomnie. Asa e? Aveti idee cat este, in caz ca se ... (vezi toată discuția)