avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ALOCATII EUROPENE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ALOCATII EUROPENE

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema.Sotul lucreaza din martie anul acesta in Germania cu acte in regula, si pana in prezent nu am primit alocatia de acolo pentru baiat.Am depus o parte din acte dar am fost instiintati ca trebuie sa mai trimitem E411 si E401.Mentionez ca baietelul locuieste cu mine(mama) in Romania.Intrebarea mea este ”daca incepand cu 01.12.2015 sotul nu mai lucreaza in Germania, inceteaza contractul de munca, pentru perioada lucrata acolo primim alocatie pentru baiat?Precizez ca din martie am renuntat si la alocatia in Romania.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 23 Noiembrie 2015
1. Vedeti si acest articol
[ link extern ] /

2. Romanii care lucreaza de mai multi ani legal in Germania iar pana in momentul de fata nu au beneficiat de Alocatie pentru copii primesc banii retroactiv de la data la care s-au inregistrat Anmeldung in Germania.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana stancea stancea buna ziua am lucrat in germania eu si sotia mea cu acte si inca mai lucram cite 7luni pe an.in rominia avem 2 baieti minori de 12ani respectiv 13 ani.am ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana stefan2012 stefan2012 buna ziua .alocatia europeana se acorda retroactiv? (vezi toată discuția)
Alocatie europeana stefan2012 stefan2012 sotul lucreaza legal in germania din 01 08 2011 am demarat intocmirea actelor pentru alocatia europeana.am depus toate actele necesare la agentia judeteana de ... (vezi toată discuția)