avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Obligativitatea participarii la sedinta privind ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Obligativitatea participarii la sedinta privind avantajele medierii

In litigiile avand ca obiect sporuri salariale neacordate (functionari publici) mai este obligatorie dovada ca partile au participat la sedinta privind avantajele medierii?
Cel mai recent răspuns: Oceania , utilizator 11:55, 25 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Nu mai este nevoie.
Informarea privind medierea nu mai este obligatorie, anterior adresarii instantei. Totusi, daca in contractul de munca si/sau contractul colectiv este stipulata aceasta obligatie, trebuie respectata indiferent daca mai este sau nu valabila. Succes!



Interventie moderator: editare informatie gresita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
@Apa_dulce
Medierea nu a fost niciodata obligatorie, doar informarea privind avantajele medierii. Din mai 2014 nu mai e obligatorie nici informarea.
Cu toate că nu mai există momentan obligativitatea informării privind beneficiile medierii, medierea, ca procedură alternativă la instanța de judecată, este recomandată.Economia de timp, de bani, confidențialitatea procedurii , menținerea bunelor relații, sunt doar câteva dintre avantajele medierii.
Multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e obligatorie sedinta de informare? Imparatul Imparatul http://www.stiripesurse.ro/ccr-a-desfiintat-obligativitatea-medierii/ Daca nu, e o decizie perfecta. Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! Este obligatorie sedinta de informare in cazul unei actiuni in constatarea nulitatii unui contract de cesiune? (vezi toată discuția)
Mediatorul Justitiarul711 Justitiarul711 Din moment ce medierea nu se plateste sa intelegem ca mediatorul este un functionar angajat in cadrul Judecatoriei, sau exista cabinete de acest gen ca si ... (vezi toată discuția)