avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pacaliti - Anunt Umanitar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pacaliti - Anunt Umanitar

Buna ziua ,

Acesta este anuntul umanitar lansat in momentul in care s-a aflat ca nepoata mea de 19 ani avea nevoie de un transplant de cord.

Larisa are numai 19 ani şi are nevoie urgentă de transplant de inimă. Tânăra a aflat că s-a născut cu o malformație la inimă. A fost consultată de un medic și a fost trimisă la spitalul de specialitate cu diagnostic „suspect de TBC și apă la plă­mâni”. De-acolo a fost trimisă la .........., apoi la Spitalul clinic Fundeni din București, unde a aflat că are miocardită. Inima ei funcțio­nea­ză la doar o cincime din capacita­tea totală. Este foarte obosită şi, pentru a putea fi un om normal, are nevoie de un transplant de inimă.
Pentru a o ajuta pe Larisa cu transplantul, prietenii au deschis două conturi bancare. Cei ce vor să-i ofere un sprijin financiar Larisei pot depune bani în conturile deschise pe numele X: RO.............................. – cont deschis în Ron; și RO............................ – cont deschis în Euro.

In data de 11.11.2015 nepoata mea a decedat , banii care s-au strans in contul mai sus mentionat nu au putut fi folositi de familia Larsei deoarece "prietena" ei a scos toti banii din cont si impreuna cu familia ei nu vor sa restituie banii .
Va rugam sa ne sfatuiti daca este bine sa lasam lucrurile asa sau sa facem toate demersurile pentru ca familia sa intre in posesia banilor . Precizez ca familia nu are venituri lunare ,acesti bani chiar le-ar fi necesari pentru acoperirea cheltuielilor de inmormantare si mai departe pentru cele necesare ( parastas ) .

Multumesc pentru ajutor!

[Editat conform 2.14. din Regulamentul forumului: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:42, 26 Noiembrie 2015
Plangere penala la politie este varianta pe care o aveti la dispozitie.PT a nu va trezii ca vreun POLITIST incearca sa va faca sa renuntati spunand ca nu aveti sanse sau ca nu este vorba de o fapta penala ,formulati in scris plangerea in care povestiti situatia si solicitati luarea masurilor legale ce se impun,plangere pe care o depuneti la parchet prin posta cu confirmare sau personal.Succes !
Admin, administrator
Dacă banii s-au donat pentru defuncta se poate considera ca ii aparțin și fiind necesari pentru pomeni și parastase nimeni nu are dreptul sa le schimbe destinația.

Nu trebuia sa deschidă prietenii acel cont ci rudele.

La politie cazul poate fi destul de încurcat sub aspect juridic dar nimeni nu a plătit sa ia banii prietenii.
Dupa parerea mea nu este escrocherie, deoarece nu a existat sau nu se poate dovedi intentia de a escroca. Deci cazul va trebui judecat in drept civil, unde costa bani, timp si nervi, plus ca nu e musai sa castige procesul.

In mod strict formal, donatorii ar avea dreptul la inapoierea banilor donati, dar ma tem ca nici asta nu se poate rezolva in penal.
tgeorgescu, utilizator
Daca cineva da bani cu un scop umanitar si se schimba destinatia banilor fiind luati de o alta persoana careia nu i-au fost adresati decat prin inducere in eroare este inselaciune.

Daca persoanele ar fi dat banii asa pur si simplu in baza unui anut de genul : virati banii aici ca sa va aflati in treaba sau daca ar fi precizat ca cine vireaza acei bani in acel cont nu are garantia ca vor ajunge la cel aflat in nevoie nu ar fi fost o inselaciune in sens penal deoarece deponentii isi asumau un risc afisat de a dona banii aiurea la cineva...
Ei au schimbat destinatia banilor in momentul in care nu au mai putut-o ajuta cu nimic pe cea pentru care s-au strans banii. Deci nu a existat intentia de a primi bani in alte scopuri decat cele declarate, iar scopul declarat a incetat prin forta majora odata cu decesul celei de ajutat.

Alte discuții în legătură

Înșelăciune pe facebook cu produse pentru copii. risc vreo pedeapsă dacă am promovat afacerea fără să știu ce intenții are deținătoarea ei? puffytel puffytel In anul 2016 am achizitionat produse gen pampers si lapte praf pentru copii de la o doamna pe facebook care cerea banii in avans cu specificatia alimentare ... (vezi toată discuția)
Inselaciune internet. casanovaxxl casanovaxxl Buna ziua in primul rand,as dori sa va spun ca e pentru prima data cand postez pe un site,sunt fortat de imprejurari sa fac acest lucru deoarece am un frate ... (vezi toată discuția)
Pot sa accept bani prin donatie fara sa fiu persoana juridica? Sacrientik Sacrientik Buna ziua, am o nelamurire mare, impreuna cu partenera mea oferim servicii de consiliere persoanelor fizice. Insa plata se face pa baza de donatie minima. Ex: ... (vezi toată discuția)