Acesta este anuntul umanitar lansat in momentul in care s-a aflat ca nepoata mea de 19 ani avea nevoie de un transplant de cord.
Larisa are numai 19 ani şi are nevoie urgentă de transplant de inimă. Tânăra a aflat că s-a născut cu o malformație la inimă. A fost consultată de un medic și a fost trimisă la spitalul de specialitate cu diagnostic „suspect de TBC și apă la plămâni”. De-acolo a fost trimisă la .........., apoi la Spitalul clinic Fundeni din București, unde a aflat că are miocardită. Inima ei funcționează la doar o cincime din capacitatea totală. Este foarte obosită şi, pentru a putea fi un om normal, are nevoie de un transplant de inimă.
Pentru a o ajuta pe Larisa cu transplantul, prietenii au deschis două conturi bancare. Cei ce vor să-i ofere un sprijin financiar Larisei pot depune bani în conturile deschise pe numele X: RO.............................. – cont deschis în Ron; și RO............................ – cont deschis în Euro.
In data de 11.11.2015 nepoata mea a decedat , banii care s-au strans in contul mai sus mentionat nu au putut fi folositi de familia Larsei deoarece "prietena" ei a scos toti banii din cont si impreuna cu familia ei nu vor sa restituie banii .
Va rugam sa ne sfatuiti daca este bine sa lasam lucrurile asa sau sa facem toate demersurile pentru ca familia sa intre in posesia banilor . Precizez ca familia nu are venituri lunare ,acesti bani chiar le-ar fi necesari pentru acoperirea cheltuielilor de inmormantare si mai departe pentru cele necesare ( parastas ) .
Multumesc pentru ajutor!
[Editat conform 2.14. din Regulamentul forumului: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Nu,domnul Georgescu a exprimat o opinie care ar fi și apărarea respectivilor.
Lipsesc însă elemente esențiale pentru a se putea trage o concluzie certa deoarece apărările pot îmbracă multe forme în astfel de cazuri.
Aceasta este o forma de înșelăciune folosita de câțiva ani.
Este ceva asemănător cu metoda accidentul care este și ea foarte veche.
Sa zicem ca problema decurge asa: familia decedatei face plangere penala, Politia recomanda clasarea, deoarece fapta n-a fost comisa cu vinovatia stabilita de lege, procurorul e de acord, familia face plangere mai departe la procurorul superior, si el e de acord cu clasarea, pe urma familia face plangere la judecatorie contra deciziei procurorilor si in final judecatoria poate confirma clasarea. Astia sunt timp, bani si nervi consumati de pomana, iar scenariul descris e foarte probabil.
Dupa umila mea parere, proprietarii banilor sunt donatorii si in mod legitim banii le-ar trebui inapoiati, dar nici asta nu se poate rezolva in penal si nu-i vad sa se inghesuie s-o rezolve in civil.
Ce-ar putea conta din punct de vedere penal: daca posesorii conturilor au facut asta o singura data sau au facut-o de 20-30 de ori. Daca au facut-o o singura data, nu se poate demonstra intentia de a insela. Daca au facut-o pe banda rulanta, se poate demonstra intentia.
Sa stiti ca aceasta modalitate de operare este destul de veche.
Si din cate am observat se fac cercetari pentru infractiunea de inselaciune in astfel de cazuri.
E adevarat insa ca poate fi destul de greu de probat intentia de a insela dar se poate demonstra.
Insusirea banilor fara drept da indicii temeinice pentru a se ajunge la o ancheta serioasa si sa se dovedeasca infractiunea.
Ce politist sau procuror credeti ca va fi de acord cu apararea ca ei au vrut sa dea banii dar daca persoana a decedat ce sa mai faca defuncta cu ei...?
Banii fac parte din patrimoniul persoanei decedate si nu a titularului de cont deoarece au primit acei bani cu un scop precis.
O singura varianta ar putea exista care sa ii ajute pe infractori ca sa poata incurca destul de tare organele jurdiciare dar nu o voi indica deoarece nu vreau sa dau idei de aparare.
In procesul penal conteaza enorm detaliile...