Acesta este anuntul umanitar lansat in momentul in care s-a aflat ca nepoata mea de 19 ani avea nevoie de un transplant de cord.
Larisa are numai 19 ani şi are nevoie urgentă de transplant de inimă. Tânăra a aflat că s-a născut cu o malformație la inimă. A fost consultată de un medic și a fost trimisă la spitalul de specialitate cu diagnostic „suspect de TBC și apă la plămâni”. De-acolo a fost trimisă la .........., apoi la Spitalul clinic Fundeni din București, unde a aflat că are miocardită. Inima ei funcționează la doar o cincime din capacitatea totală. Este foarte obosită şi, pentru a putea fi un om normal, are nevoie de un transplant de inimă.
Pentru a o ajuta pe Larisa cu transplantul, prietenii au deschis două conturi bancare. Cei ce vor să-i ofere un sprijin financiar Larisei pot depune bani în conturile deschise pe numele X: RO.............................. – cont deschis în Ron; și RO............................ – cont deschis în Euro.
In data de 11.11.2015 nepoata mea a decedat , banii care s-au strans in contul mai sus mentionat nu au putut fi folositi de familia Larsei deoarece "prietena" ei a scos toti banii din cont si impreuna cu familia ei nu vor sa restituie banii .
Va rugam sa ne sfatuiti daca este bine sa lasam lucrurile asa sau sa facem toate demersurile pentru ca familia sa intre in posesia banilor . Precizez ca familia nu are venituri lunare ,acesti bani chiar le-ar fi necesari pentru acoperirea cheltuielilor de inmormantare si mai departe pentru cele necesare ( parastas ) .
Multumesc pentru ajutor!
[Editat conform 2.14. din Regulamentul forumului: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Scopul declarat nu era "dati bani Larisei", ci "dati bani pentru salvarea Larisei". E o diferenta. Nu se poate demonstra ca respectivii au declarat in mod mincinos alt scop decat cel real. Deci nu e o chestiune penala.
Ajutorul era pentru o alta persoana.
Faptul ca si-au însușit banii fără drept este clar.
Inducerea în eroare s-a realizat ca banii s-au dat pentru alta persoana.
Buna intenție se proba prin predarea banilor la moștenitor.
Banii făceau parte din patrimoniul defunctei deoarece scopul plății a fost ajutorarea.
Poate ca au trimis banii inapoi expeditorilor, avand in vedere ca donatia nu mai avea obiect?! Donatia era pentru salvare, nu pentru parastas. Zic si eu.... :)
Eu am mai trimis din cand in cand bani pentru persoane in dificultate. Unele au decedat. Mi-ar placea sa cred ca suma ramasa n-a fost folosita de diversi (familie, prieteni, ONG) ci a fost redirectionata catre alte persoane in suferinta.