avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie

Buna seara,

Ma numesc Andrei Adrian Constantin, si as avea rugamintea sa ma ajute si pe mine cineva in legatura cu o contestatie pe care am facut-o in legatura cu depasirea vitezei legale in localitate.
Aveam restrictie de 50 km/h si am fost surprins cu viteza de 101 km/h.
Am facut contestatie pe motiv ca aparatul radar are o abatere de masurare de +/- 3%.
Am primit citatie sa ma prezint in data de 25.11.2015 si rugamintea mea ar fi sa ma ajute cineva cum trebuie sa pun problema in fata judecatorului.
Va multumesc si va doresc o seara placuta!
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
andrei-adrian-constantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:11, 23 Noiembrie 2015
Buna seara,
Va sfatuiesc sa consultati toate normele privind metrologia unui radar, normele privind modul de masurare al vitezei, distante fata de conductori de inalta tensiune, etc.
Daca nu va descurcati apelati la un avocat, costurile avansate, daca veti castiga dosarul, ii recuperati de la Politie.
E pentru prima data...
Documentati-va din acte normative in vigoare.
Problema cu distante fata de conductori de inalta tensiune, în apropierea surselor puternice de radiaţii electromagnetice, condiţii de ceaţă, ploaie, ninsoare sau furtună prevazute in NML 021-05 la art. 3.8 si art. 4 au fost abrogate prin Ordinul 187/2009 Publicat in M.Of. 546/06 aug. 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masurare radar in conditii de perturbatii electromagnetice bogdan_smeu bogdan_smeu Salutare intregii comunitati. Doresc sa mentionez ca apreciez foarte tare toti specialistii care dau raspunsuri dezinteresate atator neinstruiti - cum sunt si ... (vezi toată discuția)
Radar cristel52 cristel52 Buna ziua, Doresc sa stiu cum pot verifica ca un politist spune adevarul cand ne opreste masina si spune ca am depasit cu 5 km/h viteza, trecand printr-un ... (vezi toată discuția)
Amplasare radar langa linii de inalta tensiune costin_mihaila@yahoo.com costin_mihaila@yahoo.com Buna ziua ma numesc Claudiu si as dori sa stiu daca radarele amplasate pe autoturisme pot functiona langa linii de inalta tensiune ,sub 10 metri DE LINIA DE ... (vezi toată discuția)