Buna ziua.Ieri in data de 23 11 2015 am primit din Germania trei plicuri pe numele fiicei mele ,studenta in timisoara.Cand le-am desfacut am vazut ca erau trei amenzi de circulatie ,primite in Germania.Precizez ca fiica mea a facut 18 ani in martie anul asta dar si-a pierdut buletinul in Timisoara,unde este studenta.A declarat buletinul pierdut si in data de 12 nov a primit noul buletin.Fiica mea nu are inca permis de conducere dar a facut scoala si vrea sa dea pt permis.Am sunat la politie sa anunt contraventia si mi s-a spus ca daca nu se intampla fapta pe teritoriul tarii noastre nu se pot sesiza ,iar cel de la politie mi-a spus chiar, ca nici la Parchet nu am vreo sansa.Mi-e teamna ca cea care si-a insusit identitatea fiicei mele o sa faca si infractiuni nu doar contraventii cu acea masina inmatriculata pe numele fiicei mele,intrucat amenzile le-a luat in decursul unei singure zile.Cum sa procedez? Am facut copii dupa amenzi ,am pus prieteni din germania sa sune la politie si sa anunte dar li s-a spus ca nefiind rude nu au acest drept.A sunat si fiica-mea si i s-a spus de catre un ofiter de acolo ca nu figureaza inca in baza lor de date (e o perioada in care eu pot face contestatie la amenzi) si acum inca suntem in "curtea"firmei care administreaza parcarile.A sunat fiica-mea si la ambasada germaniei din timisoara unde cineva compet dezinteresat i-a spus sa rezolve la politie.E incalcat dreptul unui cetatean european si mai ales ca fata mea poate avea de tras din cauza acestei infractoare care face ce vrea cu masina pt ca se gandeste ca o sa plateasca fiica mea.Suntem disperati si va cerem ajutorul.Mentionez ca in perioada cand au fost date amenzile fiica mea a fost la scoala unde e bifata ca prezenta si pe amenzi e gresita si data nasterii..in loc de 10 martie e 1 martie.MULTUMESC ps: am poze cu masina si nr ei de inmatriculare trimise la amenzi ,dar ma gandesc ca masina are numere provizorii pe 3 luni.
Simplu: Gheorghita Popescu nascuta pe 1 martie 1997 in Bucuresti e alta persoana decat Gheorghita Popescu nascuta pe 10 martie 1997 in Bucuresti. Concluzia: amenzile nu sunt pe numele fiicei dvs.
cred ca e prea usor si frumos ca sa fie asa..oricum eu stiu ca buletinul vechi e anulat de drept in momentul cand sunt introduse actele pt noul buletin.Dar..totusi este si un dar,amenzile vin pe adresa mea si ei pot motiva ca e o simpla greseala de tiparire(chestia cu data nasterii)Am primit numeroase sfaturi unele foarte panicoase in care mi se sugera sa merg la tribunal sa deschid un proces pt anularea acelei identitati etc.Nu inteleg de ce prezumtia de nevinovatie nu e valabila si in UE.Germanii functioneaza sec ,de fapt ca si cei din aparatul bugetar de la noi:o prind pe teritoriul lor pe fiica-mea si o obliga sa plateasca tot din urma plus dobanzile aferente..
Prezumția de nevinovăție funcționează și în Germania, ca și la noi în România. Dar din ce înțeleg din anunțul Dvs., amenzile s-au dat în absența persoanei de la fața locului, fiind amenzi pentru parcare, fiind astfel eliberate pe numele persoanei care figurează drept proprietar al respectivei mașini în baza de date a registrului auto german.
Se pune o primă întrebare: de ce nu ați contestat amenzile pe cale administrativă? Aveți acest drept, formulați contestațiile în care arătați că mașina nu este a fiicei Dvs., că fiica nici nu are permis de conducere și că la data amenzilor nici nu era în Germania. Iar răspunsul primit anterior, conform căruia data de naștere nu corespunde și deci nu este aceeași persoană, este foarte corect. Data de naștere este un element important în identificarea persoanei, iar greșeala nu este admisibilă sau acceptabilă.
Însă partea cu buletinul pierdut și înlocuit are sens doar în cazul în care amenzile s-au dat după data eliberării noului buletin (aspect pe care nu l-ați menționat în întrebarea Dvs. inițială).
SUCCES!
Nu pot merge in Germania ca sa contest aceste amenzi.Daca cei care au gasit buletinul fiicei mele tranziteaza mai multe landuri sau chiar pleaca in spania o sa mergem pe urmele lor, contestand peste tot ce primesc ei? Fiica mea a pierdut buletinul in oct,buletinul nou e facut in data de 12 nov,dar cererea pt noul buletin a fost bagata pe 6 nov iar amenzile sunt date in 10 nov.Multumesc pt sfat ,in legatura cu data nasterii care e gresita.La noi la politie mi s-a spus clar ca nu au ce sa faca pt ca faptele nu se petrec pe teritoriul tarii noastre(puerila motivarea lor) O sa contactez un avocat specializat pe asa ceva .Multumesc
Nu este nevoie să mergeți Dvs. în Germania. Eu vorbeam despre o contestare pe cale administrativă (la ei funcționează acest sistem, nu se face contestația direct în instanță). Pentru aceasta, detaliile unde vă adresați contestația le găsiți pe procesul-verbal de contravenție și toată procedura o faceți simplu prin poștă. Aveți nevoie doar de cineva care să vă redacteze sau traducă contestația în limba germană. Răspunsul la contestație îl primiți tot prin poștă.